Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor mange vektlegger lekkasjer på landingssider?

picxx

Well-Known Member
Forskjellige annonsører i nettverk har forskjellige landingssider, som seg hør og bør.
Hvor mange vektlegger lekkasjer på landingssidene når de velger annonsør og hvor mye vektlegger du det?
Lekkasjer kan være alt fra at landingssiden selv har annonser på siden (enten bannerannonser, tekstannonser eller adsense) til nyhetsbrev, linker til facebooksider og twittersider og alt annet som du ikke får betalt for.

Ett eksempel på en ganske stor lekkasje kan være en nettbutikk som f.eks. tilbyr deg 8% i provisjon, men som også selv selger annonsering i sin butikk samtidig med at de også kjører adsense i butikken, har linker til facebooksiden sin og twitterkontoen sin. Dette gir brukeren mange muligheter uten at du tjener en krone på den besøkende.
Et annet eksempel kan være at en side kun har ett av sine produkt liggende inn hos nettverket, mens landingssiden til annonsøren også har veldig godt synlige linker til alle andre produkt de tilbyr, som du ikke får betalt for.

Har du tenkt over dette?
Vektlegger du dette?
Varsler du annonsør hvis du synes det er for mange lekkasjer på landingssiden?
Varsler du nettverket hvis du synes det er for mange lekkasjer på landingssiden?
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Vil vel egentlig si at nettbutikker som selv har adsense/annen type annonsering for andre firmaer I NETTBUTIKKEN er et dårlig tegn i det hele tatt, da tror jeg jeg ville ha prøvd å finne en annen butikk/firma å annonsere for.

Adsense og liknende er vel omtrent det dummeste man kan ha på en side der man selger et produkt, enten det er ditt eget produkt eller en nettbutikk der du selger produkter fra andre produsenter. Hadde jeg f.ex. hatt annonser fra adsense på mine sider, så ville jo de ha vist annonser for andre firmaer som selger akkurat det samme som meg - å spare seg til fant er jo et velkjent begrep, men man kan fint selge seg til fant også på den måten der.
 

picxx

Well-Known Member
Joda, Torstein, fra annonsørs synspunkt er det stort sett dumt å ha annonser i nettbutikken, men basert på tidligere diskusjoner her på forumet finnes det butikker som selger sesongbetonte produkter hvor adsense faktisk kan lønne seg deler av året.

Uansett er lekkasjer noe annonsør uansett tjener på, mens affiliate blir sittende tilbake med null, noe som var utgangspunktet for denne diksusjonen.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
For all del, jeg er enig med deg om konklusjonen, jeg ville bare si at annonser på denne typen sider får sidene til å virke ekstremt lite tillitsvekkende.

Selv ville jeg definitivt ikke ha annonsert for f.ex. en nettbutikk som betaler pr salg og som har annonser for andre på sidene sine.

Betaler de derimot pr klikk, pr visning e.l. er jo saken litt annerledes, men ... jeg har bare aldri skjønt meg ikke på de som vil ha annonser for andre firmaer på sin egen firmaside.

For sesongbetonte varer/butikker ville jeg da også tro at besøket er såpass lavt utenfor sesongen at fortjenesten på annonser ble tilsvarende mye lavere? De besøkende er jo i alle fall ute etter de samme varene som ellers, så da skulle jeg da fremdeles tro at det lønte seg bedre å selge en vare, enn å sende den besøkende til en konkurrent for å kjøpe den samme varen? For ikke å snakke om hvis man ser på dette på litt lengre sikt - sender man bort den besøkende via en annonse, så tjener man kanskje bittelitt der og da, og det ville kanskje ha vært veldig dårlig lønnsomhet "utenom sesongen", men til gjengjeld får den besøkende etablert et kundeforhold - enten til deg, eller til konkurrenten.
 

pleb

Medlem
Jeg tenker faktisk ikke over det. At folk kan gå via min side til Mpx.no og melde seg på nyhetsbrev, klikke seg inn på twitter-kontoen, følge dem på facebook o.l. og skaffe dem tusener av kroner i provisjon de neste årene er ganske irriterende tanke.

Men det som er mer irriterende er ting som Kondomeriet der man "godt kan" lage en bruker som man kan bruke resten av livet sitt - uten at jeg sitter igjen med så mye som en krone på de neste kjøpene de foretar seg - til tross for at det er jeg som har skaffet dem denne kunden. Lær av casinobransjen, Kondomeriet!
 
Topp