Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Bokføre kjøp fra finn.no ?

thorep

Medlem
Hei!
Vi har ett enkeltmannsforetak å bokfører i e-conomic.

Vi tenkte kjøpe en billig printer , å fant en her i området på finn.no.

Men kan vi kjøpe av en privat person? isåfall hva er bilaget?
 

Steve Cash

Medlem
Nei, det gidder de nok ikke, ettersom det koster en del å lage en slik faktura, jeg tror det er en femtilapp. For å være et gyldig kjøpsbilag skal det inneholde bl.a. selgeres og kjøpers navn, dato, en klar beskrivelse av varen eller tjenesten, fakturanummer, mengde og beløp samt mva. Detaljene står i bokføringsforskriften.

Men det er greit å lage et enkelt kjøpsbilag når du kjøper fra en privatperson. Når du henter printeren kan dere lage et bilag enten med penn eller på PC som inneholder de punktene jeg har nevnt over, fakturanummer vil jo ikke være aktuelt, ikke mva heller. Hvis firmanavnet ditt ikke er det samme som ditt eget navn, f.eks. du heter Arne Hansen og firmanavnet er Hansen webutvikling, så få selgeren til å skrive firmanavnet. (Det er forresten unntak fra kravet om kjøpers navn når beløpet er under 1000 kroner og varen ikke er til videresalg eller til innsatsfaktor, men sett det på likevel.)

Hvis du ikke får et gyldig kjøpsbilag så må du rett og slett la være å kostnadsføre kjøpet, eventuelt føre til privat hvis du har betalt av firmakontoen.
 
Topp