Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Stjeling av firmanavn

elbe

New Member
Jeg har drevet et enkeltmannsforetag siden 2006.
Nå har jeg oppdaget at et tyrkisk firma har varemerkebeskyttet navnet mitt i flere land bl.a Norge. Dette skjedde i sept.2007, men jeg har først nå fått kjennskap til dette. Nå truer de oss med å ta over domener på nettet , og navnet vårt. Firmanavnet har jeg brukt mye tid på, jeg har jobbet med det nesten dag og natt siden oppstart, og det er meget godt synnlig på nettet og alle søkemotorer. Navnet begynner å bli godt kjent i Norge. Kan andre bare gå inn og varemerkeregistere dette navnet uten at jeg får beskjed ? Hva blir i så fall konsekvensene for meg hvis de utfører sine trusler om at jeg må gi opp navnet mitt? Kan de ta fra meg et lovlig registrert navn? (PS Dessverre ikke registrert i foretagsregisteret) Må jeg gi opp mine webdomener pga av dem og starte helt på nytt ? Har de lov til å bruke mitt navn ?
Jeg er meget forvirret her. Jeg håper dere kan hjelpe meg og / eller eventuelt sette meg i forbindelse med riktig instans. Jeg er ute etter hva som er juridisk riktig her.
MVH Elbe
 

kongen

kongemedlem
Hvis du registrerte ditt firma som enkeltmannsforetak og fikk et organisasjonsnummer i 2006, og dette tyrkiske firmaet registrerte seg i Norge september i 2007, da kan jeg ikke se de har en sak i det hele tatt (hvordan kunne de få varemerkebeskyttet et navn når det allerede var brukt?).

Husk at til og med store firmaer som Google og Budweiser nektes å bruke sine merkenavn i visse land fordi noen andre brukte navnet først.

Eposttjenesten til Google kan ikke bruke navnet Gmail i Tyskland og Storbritania:
Google nektes Gmail-navnet i Tyskland - digi.no : Juss & samfunn
Gmail skifter navn i Storbritannia - Hardware.no

Budweiser kan ikke hete Budweiser i Tyskland og Østerrike:
Budweiser tvinges til å skifte navn*( , Børs og finans )
Budweiser må skifte navn - siste.no

Så om et tyrkisk selskap kommer til Norge etter du har registrert firmanavnet ditt, og har fått et organsasjonsnummer, så tror jeg ikke du har noe å frykte.

EDIT: Hvis du har vært registrert i foretaksregisteret så har du iallefall kunnet beskyttet firmanavnet ditt:
https://www.altinn.no/no/hjelp-til-regelverk/starte-bedrift/registrering/foretak/frivillig/
 
Sist redigert:

Santo

Active Member
Jeg vil tro at de kan kalle seg det samme som firmanavnet ditt uten problemer, iogmed at du bare har ditt registrert som et enkeltpersonforetak, og det ikke gir noen beskyttelse av navnet...

Men de vil nok ikke kunne ta fra deg domenet iogmed at du har hatt det fra før de registrerte sitt firma, samt at det er knyttet til ditt eget enhetsregisterregistrerte navn så vil nok du garantert få medhold om den andre parten tar deg inn for Domeneklagenemda...

Men etter Domeneklagenemda så finnes jo rettsapparatet, og der er det kanskje mer åpent, selv om jeg vil fortsatt vil holde en knapp på at de ikke kan ta fra deg domenet.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
du trenger ikke frykte for å miste domenenavnet. De må isåfall bevise at du har registrert domenet i ond hensikt. noe jeg vil tro at blir vanskelig for dem, siden du brukte det først.

Selv om ikke du ar registrert varemerke betyr ikke det at ikke du har visse rettigheter og beskyttelse selv om. Ville tatt kontakt med noen advokater med ekspertise innenfor varemerker.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Dere ser for mange amerikanske filmer. Trademark funker ikke på samme måte i Norge som i USA. Her er det mer sånn "vi bruker dette navnet, og har gjort det en stund, ergo er det vårt.."

Hvilket betyr at tyrkerne bare kan trademark'e så mye de gidder. Det spiller NULL rolle for deg i Norge. Du VIL vinne fram i domeneklagenemda. Forutsatt selvsagt at du har tatt navnet i bruk og "innarbeidet" det i markedet.
 
Topp