Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Betalingsmåter for kredittkort - Netaxept, paypal, worldpay?

deejunit

New Member
Ser det er en del eldre tråder i forumet som omhandler ulike betalingsmåter (paypal, faktura, postoppkrav, netaxept, dibs etc) der folk har kommet med sine erfaringer. Jeg starter denne tråden da jeg lurer på om situasjonen har endret seg de siste årene. Har PayPal blitt mer stuerent? Det har vel blitt relativt enkelt å betale med kredittkort via paypal uten å engang måtte opprette konto (eller husker jeg feil)?

Samboeren min går med planer om å starte en nettbutikk i nær fremtid - og jeg har i den anledning søkt litt rundt på nett for å finne priser på ulike betalingsløsninger for kredittkort. Jeg vet at netaxept er relativt dyrt, og har derfor undersøkt om det finnes alternativer med hyggeligere priser. Har funnet flere utenlandske alternativer som f.eks WorldPay og 2Checkout - og lurer på om det er noen her som har erfaring med å bruke noen av disse løsningene?
 

Tonny Kluften

Administrator
Ja, du kan ta betaling med VISA uten å opprette PayPalkonto.

Fordelen med PayPal er at man kan betale med VISA på vanlig måte samt at en god del folk faktisk har PayPalkonto og dermed stoler på PayPal som en trygg betalinngsformidler. WorldPay og 2Checkout er helt ukjent blandt norske kunder/forbrukere.

Jeg har ikke sjekket prisene nøye, men jeg blir overrasket om WorldPay og 2Checkout er billigere enn PayPal.
 

picxx

Well-Known Member
En del som har brukt qxl har sikkert en payson konto, ellers er det nok som tonny sier, paypal som ruler betalingsuniverset....og hvorfor ikke?

Paypal er dyrt om man til stadighet betaler med forskjellige valører (f.eks. $50 for 200 kroner), mens de statiske gebyrene ikke er avskrekkende.
 
Sist redigert:

deejunit

New Member
Ok, takk for raske svar. Supert forum dette, kommer helt klart til å være til god hjelp i tida fremover :)

Jeg er klar for å kun bruke paypal i nettbutikken, er mest samboeren som er skeptisk. Får vel prøve å "pakke det inn" på en god måte slik at evt kunder som ikke er kjent med paypal (finnes nok dessverre fortsatt en del slike) ikke lar seg skremme ;)
 

Tonny Kluften

Administrator
Da har jeg et tips til deg deejunit.
Ikke nevn PayPal noe sted i nettbutikken, kun "betal med VISA kredittkort". På checkout så kaller du linken "Betal med VISA". Når kunden da klikker på den linken kommer h*n til PayPals VISA-betaling som er akkurat som hvilken som helst annen VISA-betaling bortsett fra at det blir nevnt PayPal flere ganger på siden. Slik utsetter du kundens evt. bekymring for PayPal til etter at h*n har bestemt seg for å kjøpe.
NB! Dette er ikke på noen måte å lure kunden, det kommer tydelig nok frem at det går gjennom PayPal på siden hvor VISA-data fylles inn.
 
Sist redigert:

deejunit

New Member
Da har jeg et tips til deg deejunit.
Ikke nevn PayPal noe sted i nettbutikken, kun "betal med VISA". På checkout så kaller du linken "Betal med VISA". Når kunden da klikker på den linken kommer h*n til PayPals VISA-betaling som er akkurat som hvilken som helst annen VISA-betaling bortsett fra at det blir nevnt PayPal flere ganger på siden. Slik utsetter du kundens evt. bekymring for PayPal til etter at h*n har bestemt seg for å kjøpe.
NB! Dette er ikke på noen måte å lure kunden, det kommer tydelig nok frem at det går gjennom PayPal på siden hvor VISA-data fylles inn.

Takk nok en gang for gode tips :)
 

jagarock

Information Research & Analytics
jeg kan ikke anbefale paypal.
de kan finne på å gi deg masse hodebry.

de har stengt en av mine kontoer, plutselig, uten mulighet for å appeale, og jeg får ikke engang vite grunnen til hvorfor de har stengt den. jeg har sendt de all info de har ettespurt, og har snakka med de på telefon flere ganger. de sier bare "our research team has concluded your business is a risk for customers". det er faktisk helt hårreisende, jeg har aldri fått en eneste klage igjennom paypal, og det jeg driver med er fullstendig lovlig. jeg burde saksøke dem. de tok riktignok ikke mange penger, 8000 spenn, men lell.

jeg har 10 nettbutikker, og har en paypal account for hver av dem. de etterspør mer og mer info, regnskap, invoices, proof of address, id, og en liste på over 30 punkter som du må scanne inn og levere dem jo mer du selger. det skjer sånn en gang i måneden. de limiter accounten din så du ikke får tatt ut penger før du har lasta opp dokumentene de etterspør. sinnsykt annoying i lengden.

jeg har brukt de ca. 2 år. og har jo lest de der skrekkhistoriene om at paypal bare plutselig stenger din account og ikke gir deg noen grunn. har aldri trodd på det der, og at sånt løser seg bare man snakker med dem og sier hva man driver med. MEN DEN GANG EI! det er kult når den siste mailen jeg fikk fra dem var "ok we will look into this", for så etterfulgt av en mail "we have decided to close your account permanently and the decision cannot be appealed".

aldri mer paypal.
 

Nerden

Medlem
Jeg får snart moneybookers eller Skrill som de skal bytte navn til, det virker som en grei løsning. Ganske innviklede sikkerhet og verifiseringer som skal gjøres for å kunne bruke dem, men det er jo en trygghet i seg selv.

Frem til idag har jeg brukt payson, skulle gjerne brukt dem fremover også men de har ingen planer om å ta imot NOK så da må jeg bytte.
Paypal har jeg brukt tidligere, men aldri igjen. Plutselig er det noen kunder som går direkte igjennom paypal for å avbestille en vare uten å kontakte meg på forhånd og da er man plutselig igjennom en hel del masse papirer og scanninger som jagarock sier.
 
PayPal, ved siden av Visa/Mastercard, er helt klart den ledende merkevare for nettbetalinger - men er ikke helt uten problemer, verken for kjøper eller selger. Som mye annet funker PayPal greit inntil det oppstår en tvist - men da funker det ikke greit lenger. Blogget litt om det her: Hannemyr: Web Scams
 

rottmann

New Member
Hei bruker paypal som betaling i nettbutikk b2b og b2c . Men trenger hjelp til å "vende" Paypal slik at kunden møter utfylling til visa som "default . Slik at kunden ikke kommer til innlogging paypalkonto først men mer som en link over for de som ønsker logge inn .

Er dette mulig, mener å huske det var en avhukning for å "vende betalingsløsningen kredittkort/paypal som default ??

Veldig glad om noen kan hjelpe , gjerne ordne i wordpress mot betaling . Haster .
:)

Ja, du kan ta betaling med VISA uten å opprette PayPalkonto.

Fordelen med PayPal er at man kan betale med VISA på vanlig måte samt at en god del folk faktisk har PayPalkonto og dermed stoler på PayPal som en trygg betalinngsformidler. WorldPay og 2Checkout er helt ukjent blandt norske kunder/forbrukere.

Jeg har ikke sjekket prisene nøye, men jeg blir overrasket om WorldPay og 2Checkout er billigere enn PayPal.
 

Ludo

Medlem
jeg har aldri fått en eneste klage igjennom paypal, og det jeg driver med er fullstendig lovlig.

Hm. Er du sikker på at det du selger ikke strider mot deres TOS? Porno og gambling er f eks imot PayPals TOS selv der dette er lovlig. Sier ikke at det er det du driver med eller at det er noe galt i det, men det kan for eksempel være en slik forklaring.

Selv har jeg hatt business-PayPal-konto i tre år som eneste betalingsmiddel og er godt fornøyd, bortsett fra noe gråt og tenners gnissel i oppstartssfasen.

Det absolutt snåleste jeg opplevde med dem var at de insisterte på å bruke kredittkortadressen som forretningsadresse selv om det ikke var der firmaet var registrert. Som de fleste vet er kredittkort registrert på privatadressen til den som har navnet sitt på kortet pga bankenes regler, og et firmakort vil dermed alltid være utstedt på en privatadresse og ikke firmaets adresse. Sånn har det vært med alle firmakort jeg har hatt og fått, men det betyr jo ikke at firmaet holder til hjemme hos meg for det. Det tok veldig mange timer på epost og telefon før de til slutt gikk med på å godta en strømfaktura som bevis på forretningadresse slik at denne ble riktig på kontoen.

Jeg har, i motsetning til jagarock, opplevd flere "significantly not as described"-tvister, har løst disse etter hvert som de har dukket opp og aldri opplevd noen represalier fra PayPal. Tvert imot får jeg stadig tilbud fra dem som sier at jeg er en av de utvalgte medarbeiderne de vil gi dette tilbudet til fordi min konto er "in good standing", så jeg tror nå de aksepterer tvister, jeg. Men det er lurt å få tvistene stengt så fort som mulig.

I tillegg bør man være klar over at etter PayPals TOS så har kunden alltid rett til å returnere varen mot pengene igjen i en "Significantly Not As Described"-tvist. Hvis du protesterer på det, taper du saken, og da er det mulig det går på track-recorden din. Tilsvarende er det bare å gi seg med en gang hvis kunden hevder "Item Not Received" og varen ikke er sent med sporingsnummer. Bevisbyrden ligger da på selger, og man vil alltid tape tvisten.

Hvis man aksepterer disse to ordningene, som kan oppleves som urettferdige for selger, men som til syvende og sist gjør kjøperne trygge og dermed bidrar til at PayPal nå har så høy anseelse at kunder stort sett overalt tør å bruke dem, er det helt greit å bruke PayPal som betalingsmiddel. De er mye billigere enn kredittkort på egen plattform inntil du kommer opp i et bestemt salgsvolum, og de nyter stor anseelse over hele verden.

Selv foretrekker jeg for eksempel å betale med PayPal overalt. Da vet jeg at kredittkortinformasjonen min er trygg, i motsetning til på diverse amatørsider som nekter å bruke PayPal og stadig blir utsatt for hacking.

Jeg har også blogget litt om dette - i går faktisk:

Risiko ved å selge på nett – hvordan beskytte seg Tjene penger på nett!
 

William

Medlem
Ja, du kan ta betaling med VISA uten å opprette PayPalkonto.

Fordelen med PayPal er at man kan betale med VISA på vanlig måte samt at en god del folk faktisk har PayPalkonto og dermed stoler på PayPal som en trygg betalinngsformidler. WorldPay og 2Checkout er helt ukjent blandt norske kunder/forbrukere.

Jeg har ikke sjekket prisene nøye, men jeg blir overrasket om WorldPay og 2Checkout er billigere enn PayPal.

Mycket riktigt, sen har du alla lokala betalningsmetoder i alla länder (om du nu vill sälja internationellt). Till exempel kan du betala med e-checks med PayPal i Tyskland.
Carte Bleue i Frankrike (ungefär som dankort i Danmark).

För att läsa mer vilka lokala betalingsalternativ som fungerar via PayPal så kan ni kika på denna länk:
HTML:
https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_display-country-functionality-outside&locale.x=en_US

Sen finns det många andra fördelar med PayPal;

* Mobila betalningar
* Sälj/Köp skydd
* 10% av Norges befolkning bruker PayPal aktivt, 35 milj i Europa
* En kundservice i sig att kunna tilby flera betalningsalternativ, de som har PayPal konto föredrar ofta att göra en betalning genom oss.

jeg kan ikke anbefale paypal.
de kan finne på å gi deg masse hodebry.

jeg har 10 nettbutikker, og har en paypal account for hver av dem. de etterspør mer og mer info, regnskap, invoices, proof of address, id, og en liste på over 30 punkter som du må scanne inn og levere dem jo mer du selger. det skjer sånn en gang i måneden. de limiter accounten din så du ikke får tatt ut penger før du har lasta opp dokumentene de etterspør. sinnsykt annoying i lengden.

aldri mer paypal.

PayPal är en registrerad bank i Europa, eftersom vi inte har några lokala bankkontor så måste vi på nått sätt verifiera våra kunder.
Detta är du inte ensam om utan alla bedrifter måste skicka alla dessa dokument, om du vill ha hjälp med något konto får du gärna kontakta mig på wtorsler@paypal.com så kan vi titta vidare på detta :).

Hei bruker paypal som betaling i nettbutikk b2b og b2c . Men trenger hjelp til å "vende" Paypal slik at kunden møter utfylling til visa som "default . Slik at kunden ikke kommer til innlogging paypalkonto først men mer som en link over for de som ønsker logge inn .

Er dette mulig, mener å huske det var en avhukning for å "vende betalingsløsningen kredittkort/paypal som default ??

Veldig glad om noen kan hjelpe , gjerne ordne i wordpress mot betaling . Haster .
:)

Detta är fullt mulig att göra via API anropen, vilken e-handelsleverantör använder du?
Min integrasjonstekniker är på ferie akkurat nu men skicka ett mail till wtorsler@paypal.com så tittar vi vidare på detta!



Med vennlig hilsen,
William Torsler
wtorsler@paypal.com
 
Topp