Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hente info fra brreg

Ser at man på enkelte nettsider kun trenger å skrive bedriftens organisasjonsnummer, så fylles firmanavn, adresse osv seg ut automatisk. Hvordan får man til dette med php og ajax? Scraper man fra brreg.no med f.eks. file_get_contents?
 

Hashead

Member
Det er en del kommersielle aktører som kan levere denne dataen, men det er også mulig å scrape brreg ja
 
Husker jeg hadde en kamerat som snekra sammen et script som henta infoen fra brreg når du tastet org nummer. Han fiksa det på under timen. Så vanskelig burde det ikke være:) Det var forøvrig en modul til gode gamle oscommerce :)
 

xdex

Medlem
Det er ikke "vanskelig", men bare kjedelig når ip-adressen blir svartelistet og at du må til med proxy servere for at alt skal fungere skikkelig. Tok ikke lang tid før en scraper jeg smekka sammen til en bekjent ble svartelistet fra finn.
 

Hashead

Member
AWS lar deg sette opp gratisinstanser som kan fungere som proxyer. Når de blir svartelista så er det bare å reboote instansen så vil den få ny ip. Dette kan helt fint automatiseres.

Å hindre noen i å scrape innholdet til en side er ikke mulig i praksis. Man kan skrive vilkår som skal hindre det, men i utgangspunktet har man null kontroll over hva dataen brukes til når den blir publisert offentlig.
 
Topp