Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Ikke lenger krav om revisor for små holdingselskap?

Kristians

Medlem
Hei,

Jeg har nylig sett noen mindre holdingselskap som ikke har revisor. Er det ikke lenger revisjonsplikt for små holdingselskap?

Takk
 
Så lenge holdingselskapet eier under 50%, dvs ikke er et konsern, så faller det inn under de vanlige reglene for å kunne velge vekk revisor (omsetning, balanse og antall ansatte).

Er holdingselskapet et morselskap, så må det revideres uavhengig av størrelsen.
 

Kristians

Medlem
Hei igjen, har et par nye spm vedrørende dette...

1. Kom tilfeldigvis over denne siden...

http://www.firmahjelp.no/starte-firma/holdingselskap-gir-mer-handlefrihet/

Ulempen med å ha et aksjeselskap som holdingselskap er at hvis morselskapet eier over 50% av et driftselskap som er revisjonspliktig, så vil holdingselskapet også bli revisjonspliktig, selv om holdingselskapet oppfyller kravene om revsjonsfritak for mindre selskap.

Er det bare en klønete formulering eller er ikke holdingselskap hvor datterselskap ikke er revisjonspliktig ikke revisjonspliktig?

2. Det kan bli aktuelt for oss å heleie et datterselskap i utlandet (UK), vil også dette utløse revisjonsplikt for det norske morselskapet?

Takk!
 

Steve Cash

Medlem
Litt tung setning, men det ligger uansett fast at et aksjeselskap som har avgjørende innflytelse på et datterselskap skal revideres. Avgjørende innflytelser betyr i praksis mer enn 50 % av askjene, men det kan også bety at en har rett til å velge mer enn 50 % av styremedlemmene.

(Setningen ble klønete fordi skribenten bruker både holdingselskap og morselskap, men i denne sammenhengen betyr det det samme.)
 
Topp