Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor mye har RAMen å si?

Stoppet

Banned
Gitt at to hostingservere er helt like og med samme prosessor. Hva vil da være forskjellen for meg om jeg bruker 2 eller 4 GB RAM?

Hvilken type ytelse/forskjell i ytelse vil dette utgjøre for nettsidene?
 

Mats1

Medlem
I utgangspunktet handler det mest om antall samtidige tilkoblinger, men hvilken webserver du bruker er også relevant her. Dersom du har Apache så vil det kreve mer RAM enn f.eks. Lighttpd
 

barentshavet

Active Member
Enkelt forklart:
Ser for deg en datamaskin hvor en person er prosessoren og han gjør all tenkingen. Og så kan du tenke deg at denne personen er så dyktig at han kan gjøre flere ting samtidig, så for hver gang han åpner et nytt program legger han programmet på pulten slik at han kan jobbe med det. Men også han har sine begrensninger (feks i7 presterer bedre enn i3), han har ikke tre hender og kun en pult.

Se for deg at denne personen kan jobbe med så mange ting på pulten som det er plass til. Så dersom han må jobbe med flere ting samtidig, da vil ikke programmet passe på pulten fordi den er.. full. Han trenger uten tvil flere pulter, eller RAM med andre ord.

RAM er på en måte et "lagringssted" slik at prosessoren enkelt kan finne disse programmene og bruke dem og deres informasjon uten at de må åpnes eller lukkes for hver gang. Derfor avhenger RAM av hva du trenger og har behov for. Bruker du Apache, må du åpenbart ha mer RAM enn ved bruk av Nginx fordi de bruker helt forskjellige teknologier. Dersom du har 1000 aktive brukere online, må du nødvendigvis ha mer RAM fordi det er flere prosesser i omløp og fordi du mest sannsynlig bruker programmer på serveren til enhver tid. Det derfor du skal bruke konfigurerbar cloud server, fordi du betaler for det du trenger når du trenger det. PROISP har dette: https://www.proisp.no/virtuell-server/
 
Sist redigert:
Topp