Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Ranke med de nye tld -ene .shop etc

Øyvind

Medlem
Heisann.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at jeg er dårlig til å lete for dette må da ha vært diskutert et sted.

Jeg lurer ganske enkelt på hvordan det er å bruke disse nye domenene, slik som .shop, .academy, .wtf (min personlige favoritt, men nå har jeg dårlig humor...) osv.

Har noen erfaring med det fra en lite konkurranseutsatt nisje og kan si noe om det? Det er snakk om å opprette en nettside for en vanlig gateplansbutikk som ikke er på nett per nå, så valget står mellom de vanlige .no .com .net. osv. men jeg vurderer en "butikknavn".shop

Setter pris på om noen kan bidra med å kaste lys over det. Jeg sjekket de seobloggene jeg pleier å lese og det litt av hvert av påstander. Jeg stoler på de som pleier å svare her inne for det slo sjelden feil i casino-nisjen - men den er jo langt mer konkurranseutsatt og da blir det fort mer nyansert - det er neppe noen som kjøper linker for å ranke der vi skal hevde oss. ;-)

Takker på forhånd.
Øyvind.
 

Øyvind

Medlem
Hei Tonny.

Takk for svar. Jo, jeg føler det ikek har så mye å si for min del, men jeg tenkte jeg skulle spørre i tilfelle det var nokså velkjent at de var vanskelige å bruke. Sånn sett stilte jeg vel egentlig spørsmålet litt dumt og burde heller bedt om erfaringer fra en konkurrranseutsatt nisje, siden det er der det er mulig å anslå hva effekten er.

Branding er faktisk grunnen til at jeg vil forsøke meg på et av de nye tld ene. Hadde vi drevet i Norge hadde jeg vært helt enig, men det er snakk om en nettbutikk for en butikk i Afrika, og da er ikke det som kommer etter punktumet veldig innarbeidet i folks tankemønster på samme måte som i vesten.

Det som forøvrig er vittig er at man i afrikanske storbyer ser busser med klistremerker som "facebook" "youtube" "twitter" osv i bussvinduene - uet noen som helst annen betydning enn at det er populære merkenavn, som bussjåføren vil ha på bussen sin, sikkert i håp om at det skal være tiltrekkende. Noen "wifi on-board" er det i alle fall ikke. Like morsomt; jeg har ofte sett flip-flops med facebook og youtube på til salgs i Asia - hvor ellers?

Branding utenfor vesten er et merkelig og uforutsigbart område, men spennende å prøve seg frem med.
 

zapotek

Medlem
Min erfaring er at det har blitt vanskeligere å rangere på exact-match-domener (da tenker jeg på det å rangere på ordet i domenenavnet) enn det var tidligere. Dette gjelder uansett TLD - og ihvertfall disse nye TLDene....
 

Øyvind

Medlem
Snakker de engelsk i Afrika da? Trodde det var fransk og lokale språk...

hehe, jo, som den reisende mannen sier så er Engelsk offisielt språk i ganske mange tidligere engelske kolonier, deriblant de øst-afrikanske Kenya, Uganda, osv. Men Rwanda, for eksempel, er "francophont", sammen med Kamerun og en del andre. Der er ikke Engelsk like brukbart, men jeg vi har da såpass kontroll på markedet vi sikter mot. ;-)
 
Topp