Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Alt og title tags, og SEO

Har aldri brukt verken title eller alt tags på sidene mine, og det er delte meninger rundt om på verdsveven om viktigheten av disse, da kanskje mest i SEO-sammenheng. Dere, kjære alle sammen, er de jeg stoler mest på når det gjelder sånt som dette, så da er jeg jo selvsagt ute etter en second opinion. :)

Kort oppsummert har jeg denne oppfattelsen av de to:

Alt: Tekst som man ser i stedet for bilde, in keis bilde feks ikke lastes. Om det er tekst på bildet, bør man skrive denne teksten inni alt-tagen, men man bør ikke bruke bildetittel som alt-tag.

Title: Legges på så den besøkende kan se hvor han/hun sendes om han/hun klikker på bildet eller link - vises når man holder musepeker over.

Har jeg i korte trekk oppfattet riktig?

Har disse noen betydning i SEO-sammenheng? Ser at flere av konkurrentene bruker både alt og title tags av og til, både begge samtidig, bare title, eller ingen.. Ser for øvrig også at de har veldig små variasjoner mellom de to, der title kan være "roger bjarne" mens alt kan være "bjarne roger". Har dette noen betydning?
 
Sist redigert:

picxx

Well-Known Member
ALT= Er ikke noen spesifikk bildeattributt, men står for alternative text. Du kan si at det er kort beskrivende tekst som beskriver alle elementer (ikke bare bilder) på en side, slik at det skal være mulig for en blind å navigere din side ved hjelp av et program som benytter seg av alt taggen. Om da alt taggen er brukt riktig på siden vil ikke den som er blind ha noe problem med å navigere din side.

TITLE= Dette er en image title attributt, så bruken sier seg vel i bunn og grunn selv. Den brukes til å komme med tilleggsinformasjon om bildet det brukes på.

Eksempler på bruk:
Kode:
<a href="" alt="Kjøttkakemiddag">Meny: Kjøttkaker</a>

Kode:
<a href="" alt="solnedgang"><img src="bla.bla.bla.solnedgang.jpg" title="solnedgang over vikersund gård nyttårsaften 2009"></a>

Håper dette var forståelig :)
 

Alexiuz

Medlem
title kan du dog bruke på bilde og lenke. hva som vises når du mouseover et bilde er alt taggen i firefox og title taggen i IE mener jeg å ha sett. alt taggen hjelper også synshemmede å høre hva det er bilde av og den ja vises hvis folk browser uten å vise bilder eller en feil oppstår.
 

picxx

Well-Known Member
nå skal vel strengt tatt alt taggen ligge i bildet?? slik <img src="" alt="">

Ja, var en glipp av meg der å ikke inkludere den i img når den var tilstede.
I et tekstlinkoppsett er det likevel helt OK å bruke den i a href.
 

Gomlers

Member
Firefox viser ikke alt-tag ved mouseover, det gjør IE. Firefox viser title-tag som IE viser alt tag...
 
Topp