Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Adsenseinntekter godtas ikke uten videre ved MVA-registrering

Stoppet

Banned
Jeg har nå holdt på i ca 2 måneder med å få registrert meg i MVA-registeret. Skatteetaten godtar ikke kvitteringene og innbetalingene for adsense inntekter som del av omsetningen. Jeg må dokumentere omsetning uten adsense inntekter over 50.000,- for å kunne bli registrert.

Jeg hadde ikke det når jeg sendte registreringen. Da hadde jeg inntekter inkludert adsense på over 50.000,-. Jeg har nå måttet sende inn fakturaer som jeg har sendt etter registreringen for å komme opp i godkjent beløp. Og mens jeg gjør alle besvarelser elektronisk, så svarer skatteetaten på alt via vanlig brevpost. Forstå det den som kan.

Jeg var så forbanna i siste telefonsamtale med dem at jeg nok er garantert årlig bokettersyn resten av livet :eek::confused:
 

Stoppet

Banned
Det er ikke rare begrunnelsen. Jeg har sendt inn kvitteringer fra Google på de månedlige utbetalingene og utskrift fra banken på at de er innbetalt til driftskontoen. Allikevel ber de om en forklaring. Har lagt ved kopi av brev 1 og brev 2 fra skatteetaten her.

Når de sier at omsetningen er NOK 48.464,- så er det uten inntektene fra Google. De har bare latt være å ta dem med.
 

Steve Cash

Medlem
Det kommer nok litt an på hvem som behandler saken. Skatteetatens andre brev til Nettverten tyder egentlig bare på at saksbehandleren ikke forstår hva kvitteringene fra Google er og spør om dette også er inntekter av driften. Jeg har møtt mange ligningsfunksjonærer i mitt liv, men bare noen svært få av dem er troende til å vite hva adsense er, så det forbauser meg egentlig ikke.
 

Stoppet

Banned
@Steve Cash husker jeg riktig hvis jeg mener at du publiserte en eller annen henvisning til hvor dette står i skatteetatens retningslinjer? Altså at adsense inntekter skal tas med i grunnlaget.
 

Steve Cash

Medlem
Jeg har skrevet om det flere ganger, men ikke med Skatteetaten som kilde, tror jeg. Jeg prøvde å søke i etatens sider tidligere i dag, uten å finne noe om det, men her fant jeg i alle fall litt:
På mitt nettsted selger jeg produkter til virksomheter i utlandet. Skal det beregnes skatt og avgift på salg til utlandet?
Salg til virksomhet i utlandet er skattepliktig, men eksportsalg er fritatt for merverdiavgift.
Kilde: http://www.skatteetaten.no/no/Bedri...l-og-skatt/Salg-/?chapter=36002#kapitteltekst
Jeg har brukt en blanding av merverdiavgiftslovens § 6-22 om utførsel av tjenester og beskrivelsen på Googles hjelpesider om hva dette er for slags inntekt i argumentasjonen for at adsense omfattes av loven.
I denne tråden finner du henvisning til Googles egen omtale, se innlegg 8 i tråden:
https://www.webforumet.no/forum/threads/adsense-og-mva.27186/#post-211552
I denne tråden skriver også smbinfo om saken, vi er enige:
https://www.webforumet.no/forum/threads/bokføre-adwords-og-adsense-mva.20788/page-2#post-174906
Du kan søke på innlegg av en bestemt bruker i søkefeltet i toppen, jeg søkte på innlegg jeg selv har skrevet og som inneholder ordet adsense, søket ble slik:
https://www.webforumet.no/forum/search/1111737/?q=adsense&o=date&c[user][0]=5866
Så da gjenstår det vel bare å overbevise etatens saksbehandler om at dette faktisk er eksport av tjenester. Det ser ut til at det jeg lenker til hos Google gjelder hvis du selger til Google Irland, jeg vet ikke om du gjør det. Uansett, lykke til.
 
Topp