Første år over 50.000 - førstegangshjelp til skatt og regler når det blir næringsinntekt

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av c.berg, 5 Jan 2017.

 1. Ludde

  Ludde New Member

  Innlegg:
  23
  Prøv å diskuter med en som studerer juss. Alt du får til svar er "kanskje", "muligvis","kommerannpå" :D
   
  c.berg liker dette.
 2. amaheath Medlem

  Innlegg:
  60
  Fant linken nå:

  http://www.skatteetaten.no/no/Stottemenyer/Andre-nettsteder/skattekalkulator/

  NB legg inn både næringsinntekt OG overskudd. På 500.000 i rent overskudd blir de ca 171.350 kr i skatt i 2017, altså litt over 34 prosent.

  Og jeg er i samme båt som deg på 4. året, har nesten bare affiliateinntekter fra utlandet. Ble mva-registrert på grunnlag av disse inntektene (måtte vise bilagene før de godtok det).
   
  c.berg og Tonny Kluften liker dette.
 3. c.berg

  c.berg New Member

  Innlegg:
  6
  Hei, og takk for gode svar. :)
  Ja, jeg lurte på hvordan det var med justeringer av forskuddskatt o.l., så godt å høre at du sier det er en ting der er lett å endre på.

  Jeg lurte også på om jeg kunne bruke den skattekalkulatoren for en stund siden, men hadde ingen sikkerhet om hvilke kategorier jeg falt under. Så det var veldig interessant å høre at du har vært i samme båt som meg i noen år.

  Jeg testet skattekalkulatoren nå, og fyllte inn 500 000 i feltene "Overskudd annen næring" og igjen i "Personinntekt fra jordbruk, reindrift, skifer og annen næring" og fikk da samme beløp som deg på 171 350 kr i skatt.

  Vil det da bety at i vår/min situasjon, at så lenge jeg har enkeltpersonsforetak, og hvis all inntektene stammer fra en websit ene og alene, så vil overskudd og personinntekt alltid være det samme?

  Takk for hjelpen og svarene! :) Dette var på linje med hva jeg hadde forventet. Så nå gjelder det for meg å få slikt formalisert fra statens side så jeg kan se videre på plikter og regler.
   
 4. c.berg

  c.berg New Member

  Innlegg:
  6
  Hei, og takk for et veldig godt råd! :)
  Jeg er helt enig med deg der, så jeg spør skatteetaten for å ha ting skriftelig og ryddig. Problemet oppstår når dem unlater å svare på konkrete ting jeg trenger å vite både for nåtid og fremtid.

  Det er akkurat det med at man ikke får "endelige" svar fra staten som er helt sinnsykt.
  Måten du beskrev det på tilsier at du har erfaring med holdningen fra skatteetaten. :D Og derfor er det et veldig godt råd! :)
   
 5. c.berg

  c.berg New Member

  Innlegg:
  6
  Hei :)
  Det der var veldig godt formulert og oppsumerte essensen i situasjonen min og for veldig mange andre som jobber for egen risiko, skaper verdier, og skaper noe nytt. Det er nettopp usikkerheten med å ikke vite hva man skal eller kan forholde seg til når overmakten ikke tar hensyn.
   
  Ludde liker dette.

Del denne siden