Import fra Kina

En tråd i 'Generell markedsføring' startet av Chris M, 7 Nov 2016.

 1. Chris M Medlem

  Innlegg:
  246
  Holder på å importere et lite vareparti fra Kina. Innser etter hvert at jeg kanskje ikke vet nok, og om man kan unngå å lære av egne feil, så er det sikkert det beste. Er en del spørsmål jeg håper noen kan hjelpe med:

  1. Jeg har funnet leverandører gjennom Alibaba. Men fremstår som de fleste er re-sellers på akkurat dette produktet jeg ønsker å kjøpe. Og jeg vil anta at det er billigere å kjøpe rett fra leverandør. Er det noen andre websider som jeg bør sjekke eller bruke en annen fremgangsmåte?

  2. Hvor vanlig er det å prute på summen? Har fått ned utgangsprisen til 1.1 dollar per produkt. Men de annonserer med at det koster fra 1 dollar - 3 dollar. Er dette da en grei deal eller er minsteprisen også mulig å forhandle på?

  3. Har fått et tilbud på et lite parti nå i første omgang til kostnad på 3500 kr. Problemet er at portoen nærmer seg samme sum. Er dette vanlig? Noen måte å sende billigere på? Info om pakken: 57kg/3ctns, carton size:56x39x40cm. Tre kasser altså.

  4. Hva er sats for moms og toll? Og er det noen måte å slippe dette på? Til dømes ved å sende flere pakker eller andre ting?
   
 2. Beorn New Member

  Innlegg:
  10
  1. Du kan sjekke madi-in-china.com
  2. Det er ikke så vanlig å prute på mindre ordre, spesielt ikke de første gangene.
  3. Sender du mange kolli, med totalpris under 350,- slipper du moms. Med den tyngden du skal ta inn er det nok rimeligere å få den med en kontainer hvis du kan få dem til å sende sammen med andre.
  4. Moms er 25% av hele ordren, inkludert frakt. Toll avhenger av hva du kjøper, klær er det 10,7% toll avgift på, det meste annet er tollfritt. Men over momsgrensen tilkommer det uansett et fortollingsgebyr på en god hundrelapp.

  Om du ikke har vært der, sjekk ut www.importogsalg.com der finner du mye informajon om import fra Kina. Importkalkulator er det også.
   
 3. Chris M Medlem

  Innlegg:
  246
  Har en liten problemstilling. Har kontaktet ett par tilbydere på Alibaba. Og de annonserte en vare for $5-8. Men da jeg bad om tilbud så fikk jeg en mye høyere pris. Faktisk hele $105 på den høyeste. Greit nok at det så billig ut i utgangspunktet. Men det blir ganske vanskelig å forholde seg til slikt. Hvordan løser dere slike problemstillinger?
   
 4. René Munthe Eik

  René Munthe Eik Medlem

  Innlegg:
  1.218
  Utgangspunktet for en pris på 5-8 var kanskje et mye høyere volum enn du spurte om pris på?
   
 5. Chris M Medlem

  Innlegg:
  246
  Jeg spurte om pris på det som var satt opp som minimumsordren, og det var 100 enheter og ville endet på rundt 8000 kr. Men får tilbud på 10 ganger prisen på det ene produktet og fire ganger annonsert pris på det andre....
   
 6. René Munthe Eik

  René Munthe Eik Medlem

  Innlegg:
  1.218
  Hørtes rart ut. Kan ikke si at jeg har opplevd noe lignende. Har du spurt om grunnen?
   
 7. Chris M Medlem

  Innlegg:
  246
  Fikk ikke svar på det. Men mulig det var for godt til å være sant. Noen som har erfaring og kontakter med firma som selger verktøy og har gode leverandører på dette?
   

Del denne siden