Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Påslag ved bannerannonsering

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Hei,

Er det noen som vet hva slags prosentsatser norske mediebyråer har som påslag når dem handler inne annonsering i form av bannerannonsering for kunder?
 

Msites Ltd

Livsnyter
De har ikke noe påslag - de tar en prosentsats av annonsesummen. Stort sett 4-10%. Dette er i bunn og grunn noe du bestemmer selv eller som står i avtalen mellom deg og mediebyrået. Men, det er jo der som over alt ellers i verden at pengene rår. ;)

Eksempel:
Annonse på din sider : kr. 10.000,-
Byråprovisjon 5%.....: kr. 500,-
Din inntekt..............: kr. 9.500,-

Sett opp fakturaen slik når du sender faktura til mediebyrået også - så slipper du mye frem og tilbake med byråprovisjonen.
 

mofu

Medlem
i tilfellet der du er annonseselger blir % satsen langt høyere.. mediatotal er et eksempel der et selskap selger på vegne av andre nettsteder.. til blandt annet mediabyrå.. de tar som regel 50%, noe som ikke er unaturlig.. mediabyrå blir en annen ting ettersom de jobber for annonsøren og ikke for nettstedet.. de går ikke aktivt ut å selger til annonsører.. de sitter på pengesekken for å annonsere.. Jeg har inntrykk av at mediabyråene tjener penger på å få prisen fra nettstedet så lavt som mulig i forhold til listepris.. De er iallefall til tider flinke til å prute :)
 
Topp