Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Pris på regnskap

mestro

New Member
Lurer på hva dere mener et firma med 8 ansatte bør betale i året for en regnskapsfører? Vi driver et maler firma samt kjøp/salg av diverse produkter. Føler at vi blir svindlet for mange tusen i mnd. Hva kan jeg evt gjøre med noe sånt? Har man noe sjans?
 
kommer an på hvor mange bilag det er snakk om. Men rundt 20 til 30 k i året er ganske vanlig. Er det snakk om minimalt med bilag og god orden kan man vel å det ned til 15 k og under i året. Er alt på stell når man leverer det fra seg bør prisen bli lav.
 
Leverer dere inne alt av regninger og bilag i en haug til en regnskapsfører blir prisen deretter. Derimot om dere leverer alt i permer hvor alt er riktig etter dato høres det mye ut. Men ikke unaturlig som Msites sier om det tar 8 timer hver måned å føre opp regnskapet deres.
 

Johan

Medlem
Skaff deg en regnskapsfører som fører på web aplikasjoner som f.eks e-conomic.
Skann inn alle bilag og overfør disse til regnskapsprogrammet.
Gjør det du eller en ansatt kan gjøre selv. Start med å fakturere, legge inn kunder og leverandører + kontering. Dette er helt enkle ting man kan gjøre selv og som bidrar til å bringe kostnadene ned.
Ikke godta faktura der ikke arbeidsoppgavene er spesifisert med timeforbruk og kostnad, f.eks lønnskjøring august 0,5 timer = kr 325,- Da har du oversikt og kan sammenlikne med andre regnskapsførere. Husk også at de fleste tar seg betalt for å svare på mail og telefon.
 

Smbinfo

Medlem
De er ikke gitt at du tjener på å gjøre ting selv.

Du sparer penger, men du har antakelig startet firmaet for du er god på noe annet enn å scanne regninger og bokføre selv. De fleste firmaer kan bruke kreftene og kunnskapen sin til å skaffe inntekter som overgår besparelsene på å gjøre regnskapet selv.

(Du bør selvfølgelig fakturere selv, og det bør gjøres i fakturasystemet som er integrert med regnskapet)

Hvor mye penger kunne du tjent på å selge, utføre annen jobb for firmaet ditt?

Virker det ikke slik bør du enten sette opp prisen eller finne noe annet å gjøre;) I en oppstartsfase vil jeg kunne være tilbøyelig å vike fra dette..

Det går derimot mot ann å effektivisere ting, gjør det enklere og minimere dobbeltjobb.


Ting som kan presse prisen ned:

Vil uansett anbefale å scanne, enten selv eller om en regnskapsfører gjør det, og det trenger ikke å være et system laget i html/web. Poenget er at du har det tilgjengelig, en webløsning er en garantist for dette, men det finnes også andre og enda bedre løsninger på dette.

Når du begynner å scanne, la gjerne regnskapsfører betale regningene, via remittering. Det sparer mye bokføring og feil, samt at du selv slipper å bruke tid på å legge dette inn i banken.

Skaff kontoer hos leverandører og prøv å få samlefakturaer og på alle kjøp i løpet av en mnd eller lignende.

Ikke prøv å snik inn ting som egentlig ikke går. Er det i grenseland, beskriv hva du skal bruke det du har kjøpt til, eller hva møtet gitt ut på. Regnskapsførere henger seg lett opp i dette og bruker mye tid om ting ikke ser stuerent ut, evt om påkrevde opplysninger mangler og må innhentes.

Unngå utlegg så langt det lar seg gjøre. Nesten som man bør vurdere å droppe utlegg under ett visst beløp. Dette krever mye tid, både fra deg og fra rengskapsfører, gang dette opp med timesprisen din og regnskapsførers og se hvor stort beløp du kan tillate deg å ta med før regnestykket går i 0.

Lønnskjøringer osv vil også være en del av kostnaden, og variere en del etter om lønnskostnader skal fordeles pr prosjekt pr time osv. Gir man ut forskudd og har ansatte med påleggstrekk osv løper kostnadene fort.


Konklusjon:

Ja, du kan spare penger, men det er ikke sikkert du vil spare på kostnad av din egen tid. Du vil neppe komme under 50 000 i året. 20 - 30 000 høres urealistisk ut med 8 ansatte innen denne bransjen.
 
Sist redigert:

TorsteinO

Art Director & grunder
Yep, et punkt smbinfo nevner der er noe jeg også har pleid å gjøre:

Er det virkelig snakk om småpenger (f.ex. en t-bane-billett) på et bilag, så drit i det, det er rett og slett ikke verdt bryet - og det er ikke engang sikkert at det lønner seg i kroner og øre.

En mulighet kan jo evt være å leie inn en student e.l. f.ex. en ettermiddag hver uke til å ta seg av innscanning og ren punching (og kanskje litt annen småjobb hos dere), dette er jo jobb som ikke akkurat er vanskelig, men tar litt tid.
 

janerik

Medlem
Det antydes tidlig i denne tråden 20 - 30 tusen i året...Den regnskapsføreren vil jeg ha tak i som fører regnskap for et malerfirma (vil tro det er ganske mange inn-/utgående fakturaer/bilag i året) til den prisen !

70 000 hittil i år kan høres mye ut, men det kommer jo ann på hva de gjør for dere og hva som er inkludert i beløpet. Er f.eks kostnaden for fjorårets årsregnskap tatt med i dette beløpet ?

Hvordan ser papirbunken dere sender dem ser ut ? Må regnskapsfører drive detektivarbeid for å finne ut av mange bilag så går timene raskt. Men det er klart at noen sikkert fører for mye timer og lar tid som går med til røykepauser og kaffe bli fakturert videre til kunde.

Ellers enig det som sies bl.a. om scanning av bilag osv, og gjerne ha et system hvor deres fakturasystem er integrert i regnskapsførers regnskapssystem - da kan en regnskapsfører fort sparer mye tid (og du sparer penger).
 
Topp