Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Venture kapital

Hej

Jag är intresserad om någon här har vänt sig till rikskapitalister, vore intressant att höra hur det har gått. Ni kan ju även berätta om ni använt er av Innovation Norge exempelvis. Jag funderar på att vända mig mot riskkapitalister när jag ska ta min sökmotor till den svenska sidan, det kommer krävas endel kapital. Vore då trevligt att höra era erfarenheter inom detta område.
 

mra

Active Member
Jeg har en god del erfaring med venture-kapital, men ikke fra Norge. For å være litt stygg; I Norge finnes det ikke tilgang til risikokapital og det er ikke noe miljø for "business angels", på tross av mange fagre løfter og ønsker fra stortingspolitikere de siste ti årene. I Norge er investering i eiendom ekstremt skattemessig begunstiget, så det er lite incitament for å investere i oppstartsselskaper.
 
Tack för svar mra, du har nog rätt där, de väljer enkla investeringa helt enkelt, det är lite dumt för det är ju negativt för sysselsättning på lång sikt. Jag har tänkt att fokusera på att införskaffa kapital och hjälp från den svenska sidan, har bedömt att det finns fler alternativ samt ett bra kunnande där. Hade gärna ordnat allt från Norge men man måste ju gå dit man får hjälp helt enkelt. Men jag ska sondera den Norska marknaden och se om jag finner någon som passar in i vad jag sysslar med :)
 
Topp