Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Finnes det en effektiv tekstbehandler for publisering i Wordpress

Steve Cash

Medlem
Hvilken tekstbehandler er bra å bruke når jeg skal skrive for publisering i Wordpress? Jeg syns ikke den som er innebygd er veldig god hvis jeg skal skrive lange tekster. Bl.a. mangler den stavekontroll på norsk, selv om det sikkert kan installeres hvis jeg leter litt i Google. (Eller en kan lime inn teksten i Word og sjekke.)

Men likevel ønsker jeg å bruke en annen. Word har jeg alltid hørt ikke er bra, ettersom den lager spesielle formateringer, bl.a. ved linjeskift. Jeg har et utvalg å velge mellom: Byword, Textedit og Pages for Mac, Wordpad, Notepad og Notepad++ for Windows. Er det noen som har gode/dårlige erfaringer med disse, eller som har en annen å anbefale?
 
Kommer litt an på egentlig. Word har utvilsomt den beste stavekontrollen, og er, i hvertfall her hos meg, betraktelig mer stabil enn f.eks LibreOffice.

Personlig bruker litt forskjellige, Word til arbeid jeg gjør for skolen (det er deres lisens), LibreOffice til det meste annet. Er det artikler som skal sendes eller publiseres online, limer jeg dem inn i Notepad først, for å "rydde unna" alt mulig dilldall som tekstbehandlerne legger inn. Dessuten er Notepad fin hvis man skrur av automatisk "tekstombrytning" (husker ikke i farta hva det heter på norsk), så ser man at alle linjeskift og sånn er der hvor de skal være...

Mvh Dan
 

Steve Cash

Medlem
Word til Notepad og videre til Wordpress virker som en grei måte å gjøre det på, takk for informasjon igjen.
 
A

aabbcc

Guest
Invert: Interessant. Har du brukt dette i praksis? Funker det smertefritt med bilder osv? Hvis det fungerer bra i praksis er det jo mulig å blogge litt effektivt faktisk.

ABC
 

InVert

Blogger
aabbcc: Ja, det funker i praksis og er hoved metoden jeg bruker når jeg lager bloggposter. Bloggposten jeg linket til var laget i Word.

Bare klipp og lim skjermbilder/bilder inn i Word dokumentet ditt, sett inn grafer og andre grafiske elementer i Word. Så laster den opp alle bildene dine til Media Galleriet ditt og legger inn bloggposten din.

Jeg pleier å legge den inn som Draft, siden jeg da kan optimalisere litt i Wordpress etterpå, men du har muligheten til å legge til det meste via Word.
 

InVert

Blogger
Selvfølgelig, tok et utdrag her og byttet ut teksten med Tekst og linker med LINK og bildeURL til bilder. Ser ut som normal HTML :)

Har da brukt de forskjellige taggene som finnes i Word for overskrifter, vanlig tekst og limt inn bilder der de passer. Brukt Bold tekst i Word for å få Strong taggene.

HTML:
<h2>Overskrift</h2>
<p>Tekst: <a href="LINK">tekst</a></p>
<p>tekst</p>
<p>tekst: <a href="LINK">tekst</a></p>
<p><a href="tekst"><img alt="" src="bildeURL" border="0" /></a></p>
<p><strong>tekst<br />
</strong></p>
 
Topp