Terje E.

Ikke gå økonomisk fallit etter skilsmisse – lån penger og bruk advokat

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Ca. 45 % av alle ekteskap ender i skilsmisse. Det er en høy prosentandel og skilsmisse er en sørgelig ting for alle parter som er involvert. Når man snakker om skilsmisser er det ofte det følelsesmessige tapet og problemer i familien som er i fokus, men det mange ikke tenker over er at økonomien også er en vesentlig faktor i skilsmisser. Det er mange ting av økonomisk karakter som det skal være orden på når man skal skilles. og det er fire helt vesentlige ting som gjør at en skilsmisse kan bli dyr.

For det første kan utgiftene til advokater bli høye, hvis det er uenighet mellom partene og skilsmissen trekker i langdrag. Advokatutgifter trenger imidlertid nødvendigvis ikke å bli høye hvis skilsmissen er smertefri og begge parter er enige om tingene. Men slik er det langt fra i alle tilfeller. På tross av at mange blir skilt under fredelige omstendigheter kan det raskt være noe som partene blir uenige om. Her er listet noen av de tingene som gjør at en skilsmisse kan bli dyr.

Les også: Advokat – et innblikk

Kamp om foreldremyndigheten

Har man mindre barn skal foreldremyndigheten deles mellom foreldrene. Det kan være et svært følsomt tema, og selv om de fleste foreldrene gjerne vil skåne barna, kan det oppstå uenighet. Denne uenigheten forsøkes ofte forhindret via rådgivningssamtaler, og det er en veldig god idé å gjøre, hvis man vil sikre seg at alt forløper på rett vis. Men det koster å få disse rådgivningssamtalene, og blir ikke partene enige her kan det ende med rettssak, som blir enda dyrere i forhold til advokattimer og saksomkostninger.

Felleseie kan koste dyrt

Har partene felleseie er det mye som skal gjøres opp og her er det spesielt viktig at partene blir enige. Felleseie kan for eksempel dreie seg om hus og bil. Hvis partene ikke kan bli enig, blir regningen til advokaten høyere i og med at han skal bruke mye tid. Derfor er det en god idé at man allerede før bodelingens påbegynnelse har gjort seg noen tanker om, hvordan felleseiet skal fordeles.

Les også: Få orden på økonomien din etter skilsmissen | Skilsmisse – de økonomiske utfordringene

Ektefellebidrag er en betydelig post på budsjettet

Ektefellebidrag er i dag ikke så utbredt som det har vært før. Det skyldes i høy grad at de fleste kvinnene uten problemer kan forsørge seg selv og derfor ikke har bruk for et fast beløp fra eksmannen deres hver måned. Men ikke desto mindre er det fremdeles kvinner som forlanger ektefellebidrag, og i slike tilfeller skal ofte en advokat brukes. Som det var tilfellet med felleseie betyr det at jo lengre tid man bruker på å bli enige, jo dyrere blir det med advokatutgifter.

Les også: Hva er en Bistandsadvokat? | Gjeld og skilsmisse

Lån penger til advokatbistand og unngå store overraskelser

Hvis man er forberedt på at en skilsmisse er en utgift kan man være forutseende og sørge for at man har penger nok til advokatregninger i forbindelse med skilsmissen. En måte man kan gjøre det på er å låne penger til advokatregningene. Hvis man har lånt penger på forhånd er man sikker på at det er penger på kontoen når regningene kommer inn brevsprekken. Har man ikke lyst til å låne penger på forhånd kan man også med stor fordel benytte seg av et raskt online lån når regningene fra advokaten dukker opp. Med et raskt online lån får man raskt satt inn pengene på kontoen sin, og kan dermed fremdeles rekke å betale regningene sine før fristen.

Uansett hvilken løsning man foretrekker er det viktig at man er klar over at det koster penger å bli skilt og det er noe man er nødt til å være forberedt på. Og har man penger fra før, eller blir enige om at den ene parten skal betale advokatutgiftene sparer man også rentepengene man ville brukt på lån.

Les også: Refinansiering og bankbytte





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *