• Laster aksjedata...
Gode råd om lån
Når du har bestemt deg for å låne penger online, har du mulighet for å optimere låneprosessen. Det gjør du ved hjelp av forskjellige tips og triks. For det første er det en veldig god idé å undersøke markedet før du slår til. På denne måten finner du det best mulige tilbud. Noe som vil spare deg for unødige kostnader på lengre sikt. Dessuten anbefaler vi å sende lånesøknader tidlig om morgenen på hverdager. Det vil som ofte resultere i at lånet ditt blir behandlet samme eller påfølgende dag.

Det er lett å få et lån uten sikkerhet. Det finnes mange låneleverandører på markedet, og dermed er det også blitt lettere å søke om et lån uten sikkerhet. De fleste lånegiverne tilbyr lån uten sikkerhet på opp til 300.000 kr.

Når du stiller sikkerhet for et lån, betyr det reelt sett at du for eksempel setter bilen din, eller fast eiendom som pant for tilbakebetalingen av lånet. Men med et lån uten sikkerhet, vil långiver ikke kunne gjøre krav i verken eiendom eller bil.

Nettopp av den grunn er et lån uten sikkerhet som oftest dyrere enn et lån med sikkerhet. Det er nemlig ingen garanti for at långiver får pengene sine igjen og derfor tar långiver en større risiko.

Lån uten sikkerhet

Det er lett å finne låneleverandører online som vil gi deg et lån uten sikkerhet. Det dreier seg ikke bare om både banker og  lånefirmaer. Men også finansieringsselskaper, som gjerne hjelper deg med et lån uten sikkerhet eller at noen kausjonerer for deg.

Er du i tvil om deg kan få et lån uten sikkerhet? Så prøv å sende en søknad, du får nemlig svar innen få timer. Hvis alt er i orden, og begge parter aksepterer betingelsene for lånet, kan du få utbetalt pengene på få dager.

Et forbrukslån er som navnet antyder, et lån til forbruk. Du kan altså låne penger til å reise for, et nytt fjernsyn, til å gå på byen eller det du nå enn måtte ha lyst til. Med et forbrukslån har låneleverandøren ikke pant i det du kjøper, og derfor er renten typisk høyere.

Forbrukslån er svært populære og dette skyldes ikke minst de få kravene som stilles. Samt at du kjapt blir godkjent og dermed får utbetalt lånet ditt fort.

Sjekk betingelser

Det er viktig at man gjennomgår betingelsene for lånet, før du sier ja takk til lånet. Det kan nemlig være store forskjeller på de forskjellige forbrukslånene, fra leverandør til leverandør. Et forbrukslån betales som oftest tilbake med en fast månedlig avbetaling. Og det er derfor viktig at du regner på hvor mye du kan unnvære i ditt faste budsjett.

Det er stor forskjell på hvordan de forskjellige utlånsselskapene kredittvurderer. Får du et avslag det ene stedet, kan det godt være at et annet selskap godkjenner lånesøknaden din.

Du får oftest svar på søknaden din til din nye forbrukslån raskt, dvs. innenfor få timer. Med et forbrukslån trenges du ikke forklare hva pengene skal brukes til. Du trenger heller ikke stille sikkerhet for lånet.

Ideelt til små kontantlån

Siden låneformen forbrukslån ble introdusert i Norge for en del år siden, har både tilbud og etterspørsel eksplodert. Forbrukslån er etterhvert like etterspurte som helt vanlige banklån. Fordelene ved forbrukslån er at det er mulig å låne små kontantbeløp til forskjellige former for forbruk. Det er lett, enkelt og foregår direkte fra datamaskinen hjemme.

Låneformen forbrukslån egner seg spesielt til mindre kontantbeløp (opp til 100.000 kroner). Dette fordi hele låneformen er satt sammen på en måte som tilgodeser kjappe lån til konkrete formål. I motsetning til  finansieringslån som strekker nedbetalingen over lang tid, slike lån som de etablerte bankene har monopol på.

Derfor er både renter, avdrag osv på et forbrukslån lagt opp på en måte som egner seg best til kortsiktige kontantlån. Og det er ikke uvesentlig å ha det i bakhodet, når man ser etter et billig lån.

10 gode råd om penger
1. Lag budsjett over inntekter og utgifter. Juster underveis slik at budsjettet hele tiden er up to date, realistisk og aktuelt. Pass på at ikke utgiftene plutselig løper av gårde og vokser seg større enn inntektene.

2. Sett tall på hva du trenger av daglige varer og tjenester. Samt hold deg innenfor det budsjettet du har satt opp for hver av postene.

3. Opprett en egen regningskonto som alle faste utgifter trekkes fra. Be om at alt trekkes automatisk fra denne kontoen.

4. Opprett en brukskonto som brukes til alle daglige innkjøp.

5. Ha en egen sparekonto for uforutsette utgifter slik at du ikke kommer på etterskudd en måned.

6. Dersom du har gjeld, så skaff deg oversikt. Hold deg innenfor de avbetalingsordningene og avdragene som er fastsatt.

7. Bruk mobil og nettbank for å sjekke hva du har til rådighet. Eventuelt kan du sørge for å få gratis sms som opplyser om status for saldoen hver morgen. Det er svært greit å sjekke hva som skjer i nettbanken uansett når og hvor det måtte være.

8. Trenger du å låne penger? Hvis banken avslår søknaden, er det lurt å lytte til begrunnelsen for avslaget. Hvorfor mener de at du ikke har råd til å låne? Spør eventuelt om hva du bør gjøre for å kunne ta opp et lån.

9. Skal du ta opp kassekreditt eller ikke? Kassekreditt vil som regel være den billigste måten du kan få ekstra penger på dersom økonomien svinger litt inn i mellom. Men sjekk hvor mye du må betale for kassekreditten.

10. Sørg for å være forsikret. Det kan raskt bli dyrt dersom du ikke er forsikret.

Refinansiering

Refinansiering

Nordmenns kjøpevaner har forandret seg drastisk i løpet av de siste tiårene. Der det før var en selvfølge å betale for varer man handlet der og da, får vi nå valg om å betale om 6 – 10 måneder og attpåtil betale kun 199.- per måned for en sofa som i utgangspunktet koster 20.000. For butikker er dette en super måte å øke salget sitt på, kundene trenger ikke ha penger på konto for å handle! For oss forbrukere kan det virke overveldende at produkter vi egentlig ikke har råd til likevel er innen vår rekkevidde. Hva når beløpene og kredittkjøpene er blitt for mange og for store? For mange er dette en realitet og flere og flere sliter med å holde kredittselskapene unna.

Refinansiering av smålån og kredittkortgjeld kan gjøre livet mye enklere. Ofte får man lavere renter ved å samle alle smålånene. Størst gevinst er likevel kanskje for mange opplevelsen av kun å forholde seg til en bank – en kreditor. Beløpet som skal betales er forutsigbart og enkelt å holde oversikten over. Mange gruer seg for å åpne postkassen hvis man vet det ligger regninger fra flere forskjellige kreditorer, ved refinansiering slipper du dette – kun en faktura!

Hvordan refinansiere?

Først bør man undersøke hvor man kan få best mulig betingelser. Variasjonene kan være store, og kravene ulike. Generelt må man være over 18 år, ha kredittverdighet og ofte også sikkerhet i bolig eller annen verdi. Og klarer du å refinansiere før du du får betalingsanmerkning er det en fordel, selv om det også er mulig å få refinansiering med betalingsanmerkning, så er det alltid lettest uten, flere banker er interessert i deg da. Det er viktig at man setter i gang prosessen før lånene blir misligholdt, da dette kan gå ut over kredittverdigheten din. Har du angst for postkassen kan det være lurt å få hjelp av en venn, kollega eller familiemedlem og skaffe deg oversikt snarest over den økonomiske situasjonen. Det kan også være lurt å få hjelp av en kyndig person hvis problemene er store. Mange steder får man også gjeldsrådgivning fra kommunene.

Får du refinansiert lånene dine bør første bud være å klippe i stykker kredittkortene og sørge for at kjøp på avbetaling stanser, ellers vil du være like langt om kort tid. Et godt tips er alltid å sørge for å ha en månedslønn på en bufferkonto slik at du har nok ved uforutsette utgifter som ødelagt kjøleskap, havarert bil eller lignende. Slik vil du kunne unngå å måtte ta opp nye smålån eller søke om enda et nytt kredittkort.

Lån til unge - 18 - 20 år
Går du med en drøm om å finansiere materielle ting, reiser eller ideer du har ruget på en stund? Er du fra 18 – 20 år kan et lån på dagen være et alternativ! Mange lånegivere vil innvilge lån på dagen forutsett at debitor er over 20 år, samt har fast inntekt. Da finanskrisen inntraff gikk rentene en smule ned av den enkle grunn at folk holdt igjen forbruket.

Nå kan det være litt utfordrene å ta opp et lån akkurat den dagen du fyller 18 år. Men den gode nyheten er at om du fyller kravene vil du stille sterkt som kandidat! I dagens finansielle samfunn finnes det flere alternativer for deg som ønsker lån på dagen. Det gjelder enten du kan stille med sikkerhet eller ikke.

Medsøker

Nå skal det nevnes at du vil ha større sjanse for å få et lån på dagen innvilget om du har en medsøker. Spesielt om du kun er 18-20 år. Lån på dagen stilles på lik linje som andre lån med unntak av den hurtige søknadsprosessen som gjerne utføres online og elektronisk. Lånegiver stiller heller ingen spørsmål da du søker med en viss anonymitet. Noen lånegivere kan tilby gunstige betingelser i forbindelse med lån så og si på dagen om du er fra 18-20 år eller eldre.

Krav

Et av kravene for deg som har planer om å søke om lån på dagen er at du ikke har nåværende inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Og stiller du med rent mel i posen kan du sette i gang den spennende søknadsprosessen allerede i dag!

Nedbetaling - 5 tips
Lån fra forbrukslån eller kredittkort kan betales raskere enn du kanskje tror. Nedenfor kan du lese forskjellige tips for å hjelpe deg å betale ned gjelden så fort som mulig.

1) Selg bilen din og bruk offentlig transport

Det er faktisk mye penger å spare på dette, og i tillegg får du jo hele summen fra salget, med mindre du allerede har et billån. Når man ikke har egen bil slipper man å kjøpe bensin, betale forsikring eller betaler for skader og reparasjoner på bilen. I tillegg slipper man å betale EU-kontroller og vedlikeholdsarbeid. Og man kan fort spare inn flere tusen kroner som kan brukes direkte på å betale ned gjeld.

2) Selg alt annet du ikke trenger

Det er mange som sitter på mye verdier i form av spill, elektronikk, ubrukte smykker, klær eller alt mulig annet. Og et loppemarked kan faktisk tjene inn gode penger som kan hjelpe deg med å betale ned gjelden. For eksempel kan du prøve å selge alle bøkene du allerede har lest for 20 kr stykket, og da er det faktisk mulig å få tak i noen interesserte. Dersom loppemarked ikke er helt din stil kan du kjøre salget fra finn.no, netthandler eller nettauksjoner.

3) Bruk mindre penger på mat du kaster og spis billigere

Nordmenn flest har mat som en utrolig stor utgiftspost. Du skulle bare visst hvor mye det er mulig å spare på å gå over til billigmerker som First Price, Coop eller Landlord. Kvaliteten på maten er helt ok, og du får mye mer mat for pengene. I tillegg bør du slutte å kaste mat. Et tips for å klare det er å bli mer bevisst på hva du kjøper inn.

4) Alltid bruk ekstra penger til å betale ned lånet

La oss si du har 50 kr ekstra i nettbanken som ikke er øremerket noen verdens ting. Flott! Overfør denne femtilappen til en kreditor, så er du femti kroner nærmere målet om å bli gjeldfri! Dette punktet gjelder uansett hvilken sum det er snakk om. Husk at alle monner drar. Merk at ikke alle banker og långivere tilbyr muligheten for at du bare kan overføre penger til nedbetaling av lånet ditt. Dette bør du sjekke ut på forhånd. Om du ikke har muligheten til det bør du samle alle småsummene på en egen konto for så å bruke dem til nedbetaling av lånet én gang i måneden.

5) Jobb overtid dersom du har mulighet

Jo lenger tid du bruker på å betale ned lånet, jo mer penger bruker du i form av renter og gebyrer. Dersom du har litt gjeld fra kredittkort eller et forbrukslån bør du sette av noen måneder hvor du jobber så mye overtid som muliig. Sett så alle pengene rett inn på gjeldskontoen. Du kommer ikke til å angre et sekund når du først har blitt gjeldfri.