• Laster aksjedata...

Forbrukslån blir mer og mer vanlig for hvert år som går, og en stor del av nordmenns finansieringvaner omhandler nettopp dette med lån uten sikkerhet. Vi gir deg fem gode grunner til hvorfor du bør søke om forbrukslån – gitt at du har funnet ut at dette er noe for deg og din privatøkonomiske situasjon.
1. Du får pengene raskt på konto. Faktisk er det slik at pengene blir tilgjengelig for deg utrolig mye fortere enn de blir dersom du søker om et kredittkort.
2. Pengene kan brukes til hva du vil. Når du søker boliglån eller billån er pengene låst til en viss finansieringssituasjon, mens du ved å ta opp forbrukslån kan bruke pengene til akkurat det du har lyst til. Ingen spørsmål fra verken bank eller kreditor på hva pengene skal brukes til.
3. Avdrag du kan leve med. Basert på din inntekt bør du også vær obs på hvilke summer du bør låne. Har du utbetalt 200,000 NOK i året så er det kanskje ikke så lurt å låne så mye mer enn denne summen da du også må tenke på at du må betale ned lånet en eller annen gang. De aller fleste forbrukslån kommer med avdrag du kan leve med.
4. Mulighet for refinansiering i din bank. Har du vært litt sent ute med å betale ned lånet, så vil rentene påløpe seg etter et par måneder. Derfor er det viktig at den banken du søker forbrukslån hos er en høyt respektert bank med mange kunder – da de setter kundeservice høyt og hjelper deg til å refinansiere lånet ditt om du trenger dette.
5. Du har muligheten til å dekke over gammel gjeld ved å ta opp forbrukslån. Har du gjeld som må betales tilbake hurtig er det anbefalt å ta opp et lån uten sikkerhet slik at du kan flytte det ubetalte beløpet over til en ny institusjon – og dermed få en hel del tidsmessige fordeler.