• Laster aksjedata...

Forbrukslån kan brukes til ulike formål, for eksempel når du trenger å kjøpe inn hvitevarer til hjemmet eller trenger litt ekstra arbeidskapital. Det er også mange kategorier av forbrukslån, der noen gir forskjellige fordeler og ulemper. Vi skal gi deg en pekepinn på hva du trenger å vite om forbrukslån før du søker om et.
Først av alt må vi si at forbrukslån er et lån der du slipper å sette noe i sikkerhet for å skaffe deg penger – noe som er svært gunstig og ulikt de aller fleste andre lån. Sliter du med å nedbetale forbrukslånet etter at du er ferdig med nedbetalingsplanen, så vil du ikke bli truet med å gi fra deg verken bil, båt eller hus for å blidgjøre inkassokravene. Men alle banker som utsteder forbrukslån har også en policy på at de gjør det beste for brukeren til en hver tid.
Det er mange måter å tilbakebetale et lån, men det er viktig at du velger den mest realistiske og beste for deg. En måte å betale av forbrukslånet er å gjøre et privat lån av noen du kjenner. Denne metoden fungerer nok aller best om du har en mor eller far som har et par slanter å avse slik at du kan bli gjeldsfri så fort som mulig.
Kredittkort har en tendens til å ha høyere renter enn forbrukslån. Men det å kombinere de to kunne føre til generelt bedre rente. Så det er nok en god idé å kombinere de to med mindre det er en god grunn for å ikke gjøre det. Du kan spørre i banken din om du kan få et kredittkort om du tar opp forbrukslån der – da det vil gi store gunstige fordeler med tanke på nedbetaling av forbrukslånet. Banker liker lojale kunder – slik har det alltid vært.
Det du trenger å vite om forbrukslån er altså, kort oppsummert:
– Forbrukslån er et lån du kan ta når som helst og hvor som helst ved å fylle ut et online søkeskjema.
– Flere banker i Norge tilbyr forbrukslån, noe som betyr at du bør velge det lånet som passer deg og dine planer best.
– Ikke gå med på en avtale du ikke er sikker på hva går ut på. Les teksten nøye før du legger inn et søknadsskjema.
– Vi anbefaler å følge de avdragene du har gått med på å betale slik at du ikke kaster bort noen ekstra kroner på sen nedbetaling. Dette er unødvendige penger å miste.