• Laster aksjedata...

Staten må ikke noe annet enn det vi vil at den skal gjøre. Staten tar ikke inn noe som helst nå, de trykker penger som stjeler kjøpekraft for pengene som allerede er i samfunnet. Dette straffer alle som har sparepenger på bok.
Det de gjør når de trykker penger, er å «låne» penger fra fremtiden. Hvis vi hadde hatt feks gullstandard, så måtte staten vært nødt til å beskatte innbyggerne for å drive inn penger. Det trenger de ikke nå, de kjører bare igang seddelpressa. Inflasjon er altså skjult beskatning som rammer alle.
Boligkrisen i USA kunne også vært unngått dersom de amerikanske myndighetene hadde latt markedet bestemme selv. Det gjorde de ikke, de påla banker å gi ut lån som de ikke var villige til å gi, fordi bankene visste at å gi de lånene ville ødelegge økonomien.
Hvorfor koster en kronesis nesten 20 kroner i dag? Hvorfor koster et brød opptil 35-40 kroner? Produktivitet og effektivitet har gått opp, hvilket skulle gi en nedatgående priskurve. Denne nedatgående priskurven har staten vridd til å være cirka 2,5 prosentpoeng (årlig) oppover, ved å øke pengemengden gjennom Norges Bank.
Egentlig skulle brød og så videre blitt billigere og billigere, slik som datakomponenter og forbrukerelektronikk, men det skjer altså ikke. Dette er en del av norsk økonomi som er ganske essensielt å få med seg. Inflasjonen er neppe lik på alle punkter i markedet, noe som kan være litt vanskelig å forstå.
En annen måte å se inflasjonen på, er å ta en titt på boligmarkedet de siste årene. Det er nå engang slik at når folk har mer penger mellom hendene, og tilgangen på penger er stor (lave renter) så stiger prisene. Dette er inflasjon.