• Laster aksjedata...

Saken er den at jeg vil ha en PS3 (dropp 360 vs. PS3 vs. WII, saken er klar), skjermkortet mitt er gått adundas, og jeg trenger en ny HDD til serveren min. Og da lurer jeg på om jeg bør kjøpe med kredittkort.
Siden jeg ikke har råd til å legge ut ~9000,- med en gang, tenkte jeg å kjøpe det på avbetaling. De fleste webshoper tilbyr dette, enten via deres eget system, eller ved bruk av kjente aktører (Cresco feks).
Jeg har også et Mastercard i forbindelse med min PB Leve-konto. Hva vil da lønne seg, kjøpe på avbetaling i webshoppen, eller betale det med mastercardet, og betale ned det så fort jeg klarer?
Har en fast inntekt på minimum 15-16000 (pluss eventuell overtid, som det ikke er så veldig mye av). Tilsammen i faste utgifter har jeg 8000. I tillegg bor jeg for meg selv. Vil tro at jeg klarer å betale ca 2-3000 pr mnd.
Her stopper da kunnskapen min, alt dette med renter og gebyrer osv går rett inn, blir blanda til en usmakelig grøt som jeg nekter å smake på, før det spyttes ut. Jeg kan altså minimalt om det. Men jeg regner jo med at jeg bør kjøpe dette med kredittkort.
SVAR:
Spørsmålet er om du er villig til å betale renteutgiftene for å få det du vil ha nå, og ikke om to måneder. Da kan du regne ut hva det faktisk vil koste. Første måneden er gratis. Da har du allerede betalt 4000,- og det er det resterende som forrentes. 1,6 % per måned, utgjør kr. 64! (pluss eventuelle gebyrer) Synes du det er verdt å betale kr 64 for å få utstyret nå så gjør du det. Samtidig ordner du deg et fast trekk til en sparekonto, og problemet vil ikke oppstå i fremtiden.
Så du kan så absolutt kjøpe dette utstyret med kredittkort, eller på avbetaling.