Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Revisorplikten for små AS fjernet i dag

HPF

Medlem
Revisorplikten for små AS ble fjernet i dag:
Selv om revisorplikten fjernes må regnskapsloven følges og kravene til god regnskapsskikk er de samme. Slurver du har skattekontoret fullmakt til å pålegge revisjonsplikt.

Ser også ut som om små ASer som velger bort revisjon automatisk havner i radaren til skattekontoret (om man leser litt mellom linjene).

Unntak for revisjonsplikt fra mai i år - regjeringen.no
"Finansdepartementet har i dag også fastsett endringer i regnskapsforskriften som medfører at det ved innsending av årsregnskap til Regnskapsregisteret, skal opplyses om selskapet har truffet beslutning om at selskapets årsregnskap ikke skal revideres, om årsregnskapet er utarbeidet av ekstern autorisert regnskapsfører og/eller om ekstern autorisert regnskapsfører har bistått ved den løpende regnskapsføringen eller utført andre tjenester for selskapet enn å utarbeide årsregnskapet."
 

Nutz

Med lem
Uansett en gigantisk lettelse for de i startgropen.
Disse Revisorene har vært litt for beskyttet i sitt fag, dyrt betalt sand i maskineriet, kun for å tilfredsstille staten.
 
K

Kontoristen

Guest
Uansett en gigantisk lettelse for de i startgropen.
I startgropen trenger man fremdeles Revisor. Revisor må bekrefte at aksjekapital er ihht vedtektene, oftest koster dette ca 1500-5000 kr
 

Bjørnar

Gründer
kongen: du trenger ikke lete - det er ute på høring - og det som kan skje er at det kommer inn i revidert i mai, og kan bli gjeldende fra juni, men det er vel tvilsomt. i beste fall bør det kunne skje fra januar, dersom det blir enighet om forslaget.
 

Nutz

Med lem
Konsekvensanalyse Atomet.
De er livredde for å gjøre noe de kan tape penger på, eller skape uønskede konsekvenser for banker etc. Tror helst de vil at aksjekapital skal stå inne på "sperret konto" i sin helhet, og stramme inn på andre midler som tidligere var godkjent som "kapital".
Tvungen sparing er noe vi liker her i landet, det gjør seg i statistikkene.. ;)
 

picxx

Well-Known Member
Er det samfunnsøkonomisk lønnsomt å fjerne en slik kontroll?

Det vil jo bety at revisorer mister en del inntekter, samtidig som pengene beholdes i mindre firma slik at de kan bruke dette på fremtidig vekst.

Skjønner ikke helt hva du mener med om det er samfunnsøkonomisk lønnsomt.
Kan du utbrodere?
 
Topp