Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Bilde av youtube video på Facebook

Dre_C

Medlem
Noen som vet om det finnes et innstikk som viser et tumb av en youtube video, når du legger ut en link på facebook til et blogg innlegg som inneholder en video?

Hvis jeg legger ut link til f.eks. Den deiligste rumpen så ønsker jeg at det skal bli lagt ut en tumb av videoen på Facebook, slik som f.eks. her: katter!

Finnes det eventuelt noe lignende theme til wordpress?
 

picxx

Well-Known Member
en tumb av videoen på Facebook, slik som f.eks. her: katter!

Det der er ikke en thumb, men en embedkode.
Tar du en prt.scr. av youtubevideoen og setter inn i posten din på siden din kan du velge dette bildet som thumb når du legger inn posten på facebook.
Du kan ikke embedde en youtubevideo fra din side som bruker en embed av en youtubevideo nei. (mye embed...men håper du skjønte fremstillingen).
 

TorsteinO

Art Director & grunder
øh, de embedder videoen på helt normal måte? du kan enten

a) bruke embedkoden du får fra youtube, ser typisk noe sånt ut:
HTML:
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TUfzu2p-2RE&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TUfzu2p-2RE&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

eller b) i f.ex. wordpress er det innebygget et filter som tar en adresse som f.ex. http: //www .youtube.com/v/TUfzu2p-2RE, og automatisk gjør om til embedkoden.

c) til WP finnes det også massevis av plugins som funker mer eller mindre sånn: hvis adressen til videoen hos youtube er http://www.youtube.com/v/TUfzu2p-2RE, så tar du den siste biten - TUfzu2p-2RE, og limer inn som f.ex. [youtube]TUfzu2p-2RE[/youtube]

og tilsvarende for andre videotjenester
 

Dre_C

Medlem
Problemet er ikke å embedde videoer, men det å få en printscreen av videoen inn i facebook uten å legge ut en tumb ved siden av embed videoen.
 

picxx

Well-Known Member
Har du et eksempel på at morsomme.no har gjort dette på facebook?
 

Keanu

Geek
Først har vi forskjellen mellom "like" og "share", som du ser forholdsvis fort siden morsomme.no har begge deler.

Det andre som jeg vil tro gjør at morsomme.no får thumb er at de har et bilde på siden med CSS: display:none, altså skjult, på siden.
Du finner det i kildekoden slik:
<img style="display:none;" src="http://img.youtube.com/vi/TUfzu2p-2RE/0.jpg">

Du kan finne samme type thumb for egne videoer med koden:

Det finnes andre bilder tilhørende bildet med 1.jpg og oppover, men jeg husker ikke systemet, og det er godt mulig det er endret siden jeg jobbet med det.
 
Topp