Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Fra januar 2012 vil det bli mulig å kjøpe seg såkalte «toppnivådomener».

tyr897

Medlem
Nå er jo IT-eksperten en representant fra CloudNames, som (videre)selger nettopp nye toppnivådomener. Saken er nærmere redaksjonell reklame enn en artikkel spør du meg.

Eneste som finner en gullgruve her er nok CloudNames ;)
 

adeneo

Medlem
Dette er ikke noe nytt, og har vært planlagt i noen år nå, men de nye gTLD'ene kommer nok til å bli like nyttige som .travel, .pro, .mobi osv.
De fleste selskaper som gidder å søke om et slikt domene kommer nok fortsatt til å bruke .com, men nå må de nesten sikre seg gTLD'er for sine merkenavn også, og i så måte så tjener ICANN noen ekstra kroner.

Det har jo vært mulig å ordne seg egne TLD'er tidligere, men da med egne rot-navneservere som ikke er en del av ICANN, og at disse nye greiene her nå kommer opp i listene som går ut fra ICANN sine tretten servere gjør at de er langt mer attraktive.

AlterNIC var en av de som hadde egen DNS rot, og solgte domener under diverse TLD'er, men AlterNIC og de fleste andre som forsøkte å konkurrere med ICANN har lagt ned for mange år siden.

ICANN burde vel egentlig være raske til å få registrert .monopol og .grådighet?
 
Sist redigert:

duppsko

Medlem
For å søke om et slikt domene må selskapene betale en avgift på 185.000 dollar til ICANN, bare deler av dette beløpet kan bli refundert dersom søknaden ikke blir godkjent.

LOL dummeste jeg har hørt.
 

Self-Made.

Nybegynner
- Flere selskaper har allerede bekreftet at de er villige til å betale over 20 millioner kroner for et slikt domene, sier Mellbye til DN.no.

Selskapene Deloitte og Adidas bekrefter at de allerede har lagt inn søknad, det vil bli klart i løpet av andre kvartal hvilke selskaper som får den innvilget.
 

synser

New Member
For å unngå forvirring her: ICANN er en non profit-organisasjon. Og CloudNames selger ikke domener, men hjelper selskaper som har valgt å søke om sitt eget toppnivådomene med søknadsprosess og teknisk administrasjon relatert til et .brand.
 
Topp