Kjapp og trygg hosting for Wordpress

WooThemes er solgt!

Travellingman

Nettgrunder
Var ikke klar over det, men halvparten av WooThemes hadde norsk eierskap!

Stavangermann solgte nettselskap - ble mangemillionær

Magnus Jepson (35) fra Stavanger og hans sørafrikanske partner har solgt internettselskapet WooThemes til amerikanske Automattic, selskapet bak WordPress.com. Salgssummen skal være godt over 200 millioner kroner.

http://www.aftenbladet.no/nyheter/o...ettselskap---ble-mangemillionar--3701877.html
 

Tonny Kluften

Administrator
Gratulerer til han :)

Det er mulig at Automattic måtte få kontroll over Woothemes, og da særlig Woocommerce før de ble for store. Hvis Woocommerce hadde dummet seg skikkelig ut på noen måte (hackervennlig kode eller annet tull) så ville Wordpress blitt diskreditert totalt i netthandelmijøet og størrelsen på goodwillen til Wordpress ville blitt satt noen år tilbake.

Her er et interessant intervju med Mullenweg: http://www.forbes.com/sites/jjcolao...erview-with-wordpress-creator-matt-mullenweg/
 

Tonny Kluften

Administrator
Det som er sikkert er at WooCommerce tar over alt av netthandel på wordpressplattformen slik at Automattic får kontroll på det også. Og pluginpengemaskina til WooCommerce pumper penger inn i Automattic.

WooCommerce er jo veldig solid og stabilt allerede og kommer til å bli enda bedre og mer standarisert, gode nyheter det.
 

mra

Active Member
Det som er sikkert er at WooCommerce tar over alt av netthandel på wordpressplattformen slik at Automattic får kontroll på det også.

Det er nok helt sikkert ja. Det blir kanskje plass til noen mindre nisje-plugins innen ehandel, men som plattform blir nok WC enerådende på WP. Blir jo interessant å se om de kommer til å integrere WC ennå mer med WP, kanskje de kommer til å lage to "distroer" av WP, en spesialisert på blogging/CMS og en spesialisert på ehandel.
 

picxx

Well-Known Member
Magnus er jo/har vært medlem her på forumet + div andre wordpresstemabaserte forum i norge.

Liker ikke spesielt slike monopoler på plattformer, men mullenweg vet jo hva han driver med da.
 

Tonny Kluften

Administrator
Jeg tror ikke det kommer to distroer. De hadde det tidligere med WP multisite og det funket ikke fordi multisite alltid ble oppdatert senere enn vanlig WP.

Det fine med dette er at det neppe blir noe aggressiv prising av plugins og ekstratjenester. Woocommerce kunne fort blitt mye dyrere enn det er hvis det hadde forblitt på andre hender.
En annen bra ting er at nå kan utviklere som lager tillegg til Woocommerce legge mye tid og penger i utvikling, nå kan de stole på at Woocommerce blir den største butikkpluginen til Wordpress i uoverskuelig framtid.
 

Trond Lyngbø

New Member
Jeg har møtt Magnus noen ganger i forbindelse med WordCamp. Kjempehyggelig og behagelig person. Dette er vel fortjent og jeg unner dem virkelig denne suksessen.
 
Topp