Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Nettavisen, mengder med affiliatelenker

Erlend

Medlem
Her står det "Forbruker", men denne forbrukslånartikkelen skulle vært merket? Affiliatelenker inne i artikkelen.
fm12c0.png
 

Erlend

Medlem
Den burde absolutt merkes på forsiden. Man vil jo vite om man går inn på en reel artikkel eller en reklameartikkel. .
 

zapotek

Medlem
Men er Nettavisen verre enn andre medier? Noen som finner reklamemerking på denne saken om penger.no?: dinepenger.no/spare/sparer-19-000-kroner-i-aaret-paa-aa-bytte-bank/20382585

Hvorfor skulle dette være bedre enn umerkede affilatelenker på Nettavisen?
 

picxx

Well-Known Member
Er jo snart så man leter etter elefanter med forstørrelsesglass når det kommer til markesføring/affiliatelinker. Kost for egen dør først kanskje? Merker du absolutt alt av linker som _peker mot_ en artikkel eller en side som inneholder affilite/betalte linker?
Nah, trodde da ikke det!
 
Selvfølgelig kommer de til å fortsette, og lesere kommer til å fortsette å trykke. Så lenge artiklene er gode nok.
 

Tonny Kluften

Administrator
"Innovasjonssjefen snakket mye om hvordan Nettavisen rigger sine kommersielle saker, og fastholdt at de har et skarpt skille mellom hva som er en redaksjonell sak og hva som er en kommersiell sak."

Innovasjonssjef Pål Nisja-Wilhelmsen er langt fra sannheten her. Hvordan kan han si slik når de som kjenner til Nettavisen vet at det ikke har vært praksis med et slikt skarpt skille?
 

od1977

Medlem
Med tanke på at aviser nå i større og større grad begynner å kopiere norske nettjenester, nettbutikker, apper osv. for så å reklamere for dem på deres forsider -- er det ikke snart på tide med en ordentlig debatt rundt avisers ødeleggende effekt på norsk næringsliv?

Oss normale mennesker har jo ikke sjangs mot disse gigantene, som grunnet denne praksisen bare vokser seg større og større.

Enkelte vil hevde at «de bare er vanlige bedrifter som gjør det de kan for å overleve», men har de ikke spesielle ansvar, er de ikke underlagt spesielle lover og regler, og har de ikke mottatt mengder med statsstøtte opp igjennom årene?

Burde det ikke finnes et lovverk som forhindrer aviser i å drive med annet enn journalistikk og indirekte annonsevirksomhet?
 
Topp