Kjapp og trygg hosting for Wordpress

100% oppetid server

kongen

kongemedlem
Hvordan kan man sette opp slik at hvis serveren kræsjer så tar en annen server over? Er det med DNS? Serverene skal ligge på forskjellige hostingselskaper.
 

xdex

Medlem
Ja, du kan søke på dns failover og kombinere dette med rsync, for å gjøre livet litt enklere! Men det bør virkelig være en god grunn til å gjøre dette! En dyr løsning som sjeldent lønner seg for gjennomsnitts nettsiden.
 

mra

Active Member
Selve Round Robin DNS-oppsettet er relativt enkelt å få til. Vi bruker Route 53 fra AWS ganske mye, og det funker bra: https://aws.amazon.com/route53/

Utfordringen ligger primært i å sikre at filsystem og database på begge servere til en hver tid er synkronisert. Her finnes det mange løsninger og det avhenger helt av hvilken server og database du bruker.
 

thomasstr

Medlem
Route 53 er veldig bra og det finnes mange måter å angripe saken på. Du kan f.eks. bruke noe som heter "High-Availability Load Balancer". Ved å sette opp 2 last balanserere med 2 webserver m/mysql, så bruker man da noe som heter heartbeat for å lytte til om serveren svare. Er den utilgjengelig skiftes det til den som er oppe.

Men som mra sier, utfordringen ligger i synkroniseringen av filer og database.
 
Topp