3 største seo aktørene på markedet?

En tråd i 'Søkemotoroptimalisering (SEO)' startet av FredrikNas, 18 Okt 2012.

 1. FredrikNas

  FredrikNas Förvirrad svensk :)

  Innlegg:
  114
  Hallais,

  hvilke er de 3 største norske aktørene som syssler med SEO, kun interessert av SEO etter google guidelines, d.vs ikke noe kommentarspam, katalog-farmer eller lignende. Søker bedrifter som jobber med transparans og kan fortelle kunden hva de gjør for dem.
   
 2. Andreas Hatlem

  Andreas Hatlem Aktiv

  Innlegg:
  1.150
  Synlighet
  iProspect
  Red
  Omnicom Media Group
   
 3. FredrikNas

  FredrikNas Förvirrad svensk :)

  Innlegg:
  114
 4. flippflopp

  flippflopp Medlem

  Innlegg:
  382
  Ville heller gått for en liten aktør du kan ha kontroll på selv. Flere her inne driver eget, og er flink og pålitelig. Et stort firma er ikke nødvendigvis bedre.
   
 5. FredrikNas

  FredrikNas Förvirrad svensk :)

  Innlegg:
  114
  Skjønner hvordan du mener, dette er dog et stort projekt som blir å kreve veldig mye resurser i både timer, men ellers og. Det er ikke heller mitt prosjekt, jeg hjelper en venn med å formdile kontakt i Norge da jeg bor her selv.
   
 6. Andreas Hatlem

  Andreas Hatlem Aktiv

  Innlegg:
  1.150
  Alle disse firmaene har flere ansatte som sitter med SEO daglig, og som jobber både med store kunder i Norge og internasjonalt.
   
 7. Erlend Medlem

  Innlegg:
  1.967
  Metronet bør vel også nevnes
   
 8. FredrikNas

  FredrikNas Förvirrad svensk :)

  Innlegg:
  114
  Takk for det Erlend, jeg har sendt alle forslag videre til personen som skal ta vurderingen. Takk igjen alle.
   
 9. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.692
  En ting som er litt bakdel med de store selskapene er at de består av mange flere ledd enn de litt mindre. Jeg ringte ett av selskapene som ble nevnt av abroke, senest i går, og pratet da med en hyggelig fyr i ca 15 min. Han ga beskjed om at de skulle ringe opp igjen litt senere, så skulle jeg få prate med en annen.

  Da var det ei dame som ringte og jeg snakket nok med henne i 20 min tenker jeg. Hun hadde ikke veldig peiling på det tekniske (det sa hun selv også), for hun var kun en som satt i gang jobber og skrev kontrakter.

  Så jeg brukte 30-40min i telefonen, men fikk aldri pratet med en av de folkene som faktisk utfører jobben. Det er litt nedtur spør du meg, da de som kun formidler jobber ikke har den samme kunnskapen, dermed blir det ikke like enkelt å snakke "teknisk" med de.

  En annen ting med de store selskapene er at færre og færre av disse bygger linker. De er veldig behjelpelig med å gi deg analyse over nettsiden din og kan tipse deg om hva du burde endre, men de bygger ingen linker. Noe som jo fortsatt er meget viktig.

  Snakket med to store selskaper i går, ingen av de gjorde linkebygging. Snakket også med et tredje firma, som utførte dette, men de hadde ikke kapasitet til nye oppdrag.

  En siste ting er jo pris. Selskapet jeg snakket mest med tok 1150,- eks mva pr time og anbefalte 10 timer for analyse. Jeg tviler ikke på at dette er meget dyktige mennesker, men personlig har jeg ikke 15000,- å bruke på en analyse akkurat nå.

  Så det er klart at det er mange flinke folk der ute, men de er stort sett kun interessert i å gjøre "onsite" SEO og du må regne med at du må forholde deg til flere personer.
   
 10. flippflopp

  flippflopp Medlem

  Innlegg:
  382
  Unnskyld meg, men 10 timer analyse høres svindel ut. Kjøp tilgang til OSE, Majestic og Ahrefs, og du får antakeligvis samme svarene.
   
 11. hvaer Medlem

  Innlegg:
  256
  Man lager en analyse, og man skriver en rapport. I rapporten foreslår man tiltak, både on- og off-site. Det er ikke gjort på 1-2-3. Selv bruker jeg ett sted mellom 6-8 timer på å lage denne bra.

  Det er ikke gjort med ett verktøy. Selv bruker jeg flere forskjellige verktøy når jeg lager en slik rapport. Det viktigste med rapporten er at kunden skal forstå hva som kan forbedres, selv om kunden er en total amøbe på nett. En som er total amøbe, skjønner svært lite av hva som står i verktøyene.

  Men, med en timepris på 1150 +mva, så sikter man ikke etter de aller minste foretakene.

  Det er ikke så rart at man ikke gjør det i så stor grad lenger. Man vet ikke hva G gjør i sitt neste steg, og dermed kan linkbygging for kunder være livsfarlig. Man bygger opp en side til topp 3 på svært gode søk, og brått så forsvinner sidene fra kunden fra G grunnet brudd på retningslinjer. G er ikke som staten hvor tilbakevirkende lover ikke er tillatt. G gjør som de vil, og dermed begynner det å bli vanskelig å drive SEO ved hjelp av linker. Men, i mine øyne, så finner det mange metoder å bygge gode linker på fremdeles, og etter at G legger til mulighet at man kan fjerne "dårlige" linker, så kan man bare fjerne alle de som G ser på som dårlige.

  Og linker blir jo bare mindre og mindre viktig...
   
 12. hvaer Medlem

  Innlegg:
  256
  Stort sett alle aktørene som er medlem av Bra Søk.

  Medlemmer

  Skal man ha inn aktører til større prosjekter, så anbefal alltid å bruke noen fra Bra Søk.
   
 13. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.926
  Det er ikke svindel. 10 timer er bare en litt lang arbeidsdag. Skal man gjøre ting på en ordentlig måte så tar det tid.
  Det å gå igjennom ei nettside du ikke kjenner fra før, så finne ut hva man skal satse på, så finne ut hvilke tiltak man skal bruke, så skrive en rapport som skal forstås av folk som ikke har greie på SEO, alt det tar tid. 1 dag er minimum for å gjøre det skikkelig.
   
 14. picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Samle opp en liste og ta et skattesøk, så ser du hvem som gjør det best.
  De har sikkert gode selgere :)
   
 15. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Men så er det også kun firma som lite peiling på SEO som har nytte av å leie et firma til en slik analyse. Har du peiling er det bedre anvendte penger å leie en GOD copywriter.
   

Del denne siden