Aftenpostens betalingsmur

En tråd i 'Google' startet av zapotek, 26 Nov 2013.

 1. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Som mange av dere sikkert vet, så fyrte Aftenposten igang "8-gratisartikler-i-ukamuren" sin igår. Greit nok det, men hva kommer nå til å skje med søkemotortrafikken?

  Jeg vet ikke hvor mye søkemotortrafikk Aftenposten har per dag - men det må være MYE. Har Google nå noe annet valg enn å deindeksere hele kostebinderiet? Isåfall, har de tenkt gjennom hvor mye dette kommer til å bety i tapte annonseinntekter?
   
 2. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Google indekserer betalingsløsninger, dersom den er laget etter en bestemt mal. Så kostebinderiet kjører videre.

  Ellers så vil jeg tro at Aftenposten hatt noen møter med Berlingske her i Danmark som har kjørt denne modellen i en lengre periode. Så de har nok noen tall på hvor mye tapte annonseinntekter påvirker bunnlinja, kontra nye inntektsmuligheter.
   
 3. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Men jeg skjønner ikke hvordan Google kan se seg tjent med at brukere som allerede har brukt opp kvoten sin på 8 artikler inneværende uke, Google etellerannet og havner rett i betalingsmuren på Aftenposten.no. En eller annen innvirkning på SERPS MÅ da dette ha?!?
   
 4. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Er vel en liten nøtt å knekke det der.

  Som du sier er det ikke i brukerens interesse å møte en betalingsløsning. Men samtidig er det den veien det går med de mediene som produserer nyhetene. Og Google ønsker vel å vise til det opprinnelige kvalitetsinnholdet og ikke "avisene" som har sitatretten som sin forretningsmodell.
   
 5. spikre

  spikre peterhamre.no

  Innlegg:
  1.308
  Morsom liten skrue dette. For meg virker det ulogisk at Google sender trafikk til innhold som ikke er leselig for brukeren. G snakker jo hele tiden om hvor viktig det er for dem å vise oss nyttige resultater.
  Dessuten bidrar Google i stor grad til åpen kildekode, og er store fans av Wikipedia. Skulle tro at et åpent internett er en verdi for Google(?).
   
 6. dkoder

  dkoder Medlem

  Innlegg:
  26
 7. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  916
  Aftenpostens "betalingsmur" er for øvrig cookiestyrt, så skifter man over til "pornomodus" kan man fint lese videre ... :)
   
 8. Travellingman

  Travellingman Nettgrunder

  Innlegg:
  2.111
  Jepp, åpne lenkene i inkognitovindu i Google Chrome ;)
   
 9. rune69

  rune69 Gjerrigknarken sjøl Forumleder

  Innlegg:
  1.555
 10. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
 11. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Exactly. Aftenposten har mer enn 1,6 millioner indekserte sider på Google.

  Jeg kan ikke skjønne at de skal få beholde søkemotortrafikken sin med dette systemet. Hvordan vil det nå bli med f.eks. visning av "bufrete" versjoner av artiklene i Google.no?
   
 12. rune69

  rune69 Gjerrigknarken sjøl Forumleder

  Innlegg:
  1.555
  Poenget til kommentaren er nok ganske enkelt at de ikke tror at folk flest vil gjøre en stor jobb for å "lure" systemet - og at de kommer til å betale. Det passer også til en kommentar på Twitter:

  Jeg tenker Aftenposten kommer til å se an hvor mange som betaler - og evtl. tune verktøyene og muren etter hvert.
   
 13. Christian

  Christian Medlem

  Innlegg:
  352
  Lesere som kommer til en artikkel gjennom for eksempel Facebook vil ikke bruke noe av "kvoten" sin. Tipper at nøyaktig det samme gjelder for besøkende fra søk, så dette vil ikke påvirke Google-rankingen deres noen ting.

  Ander Brenna har skrevet om dette her.

  Det virker mer som at incentivet til Aftenposten er å greie å holde på papiravisabonnenter - ikke å for alt i verden holde innholdet sitt skjult for ikke-abonnenter.
   
 14. Tore Andre Rosander

  Tore Andre Rosander Highroller

  Innlegg:
  772
  Slik som fvn.no har gjort det så indekseres kun de sakene som er gratis.
   

Del denne siden