Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Altinn strikes back

zapotek

Medlem
Joda, det er da vanlig med litt nedetid når man foretar oppgraderinger og vedlikehold av et nettsted. Men 3 døgn da!

"Altinn vil være utilgjengelig fra fredag 15. juni klokken 16.00 til mandag 18. juni kl 08.00".
 

adeneo

Medlem
Som en tilleggsopplysning er det slik at alle oppdrag fra det offentlige som er forventet å overgå en viss sum i innkjøp skal legges ut på doffin, men det betyr ikke at det er like enkelt å få disse oppdragene.

Det er ytterst sjeldent det er pris alene som er avgjørende, og ved å kontakte oppdragsgiver får man gjerne oversendt anbudsmaterialet, som ofte er laget av en konsulent og i de fleste tilfeller er det som aabbcc nevner over ikke bare bare å fylle ut disse anbudene.
Man skal kvalifisere til jobben, vise til lignende tidligere jobber, selvfølgelig kunne dokumentere disse kvalifikasjonene, ha klare fremdriftsplaner, bemanningsoversikt, CV'er, dokumentasjon på betalte skatter og avgifter (som det offentlige alltid krever), i enkelte tilfeller kopi av siste tre års regnskaper osv.

Arbeidsprosessen opp mot det offentlige er også ofte ulik den som gjelder i det private næringslivet, og det legges mer vekt på at prosedyrer og planer følges, og at ting er etter de gitte spesifikasjonen, enn at man har en lur løsning, eller tok noen snarveier og ble ferdig på halve tiden osv. Delmål skal nåes, rapporter skal leveres osv. og derfor er dette normalt ikke noe for en enslig webdesigner å begi seg utpå.

Nå har jeg holdt på mye med dette i en annen sammenheng, og der stilles det også krav til sentrale godkjenninger i visse tiltaksklasser og annet, men det kan umulig være slike krav til IT tjenester, da det vel ikke finnes noen sentrale godkjenningsorgan på lik linje med BE for den bransjen ?
 
A

aabbcc

Guest
Grensen for når man må lyse ut på doffin ligger vel på 500.000 om jeg ikke tar feil (mellom 200.000 og 500.000 er det vel begrenset anbud med inviterte tilbydere).

Veldig mange av oppdragene som ligger der er omtrent umulig å vinne. Det er folk som har hatt en leverandør de er veldig fornøyd med og som de vil fortsette å bruke, men på grunn av anbudsreglene så er man tvunget til å legge det ut, selv om man i utgangspunktet vet hva og fra hvem man vil kjøpe.
 

the6tk

Medlem
Altinn får mer penger over statsbudsjettet - Makro og politikk - E24

Altinn får mer penger... Vil det hjelpe tro? Leste noe artig ang. en undersøkelse gjort i forskjellige kommuner.. Rike kommuner var mindre effektive og "sløste" med penger, men de fattige kommunene var mer effektive og prøvde hardere for å opprettholde ett bra tilbud på div. tjenester i kommunen..

Og det jeg ville frem til der var at det er ikke alltid at å øse på med penger er den beste løsningen..
 
Topp