Kjapp og trygg hosting for Wordpress

analytics brukeradferd - innhold på landingsside

gnuen onnit

New Member
Hei, har akkurat begynt å bruke analytics og lurer på et par ting. 1: hvordan finner man kjøpemønster til besøkende på nettbutikken via analytics?
Hvilke produkter burde være på landingssiden?
 

xdex

Medlem
Det er ulike måter og sette opp analytics på, også avhengig av hvilken løsning din nettbutikk har. Her er en veldig basic artikkel på hva du kan gjøre, og se etter i førsteomgang.

https://www.shopify.com/blog/14681601-google-analytics-for-ecommerce-a-beginners-guide

Artikkelen retter seg mot shopify, men er generelt sett likt hos alle de store leverandørene. Når det gjelder produkter på landingssiden, så er det umulig for å oss å si noe spesifikt, du gir oss ingen informasjon om butikken, url, produkter, nisje osv. Det vil også være langt mer aktuelt å se hva som skal ligge her, når analytics har gjort sin jobb. Da kan du presse gode tilbudsvarer og bestselgere rett til kunde, basert på data. Du kan i hvert fall begynne med nyheter, og tilbud.

Du kan også kjøre avansert spilt-testing for å optimalisere salg, og fornye nettbutikken for gamle/nye kunder, for å se hvilken effekt dette har over tid. Selv har jeg god erfaring med dette, og hatt økninger på 50-200.000,- pr måned hos enkelte butikker. Butikk og statistikk går hånd i hånd, lær deg mer om hvordan analytics og data fungerer, det ville i hvert fall vært min første prioritert (etter produktvalg, nettside osv)...

Du vil mange ganger bli overrasket over hvordan små endringer kan øke salg, og hvordan enkelte opplysninger tilfredsstiller dine besøkende. Men dette kan også gå andre veien, og derfor er splitt-testing veldig greit.
 
Topp