Analytics-koden endrer seg når jeg publiserer, hvordan unngå det?

En tråd i 'Analytics' startet av Bjrl, 11 Mai 2011.

  1. Bjrl Medlem

    Innlegg:
    815
    Jeg har trøbbel med koder her, og har lett på nett uten å finne noen forklaring. Er det noen som kan hjelpe?

    Når jeg legger inn kodene til Analytics og laster opp fila, blir kodene endret. Det jeg finner når jeg bruker "view source" i nettleseren er dette:

    <script type="text/javascript">

    var _gaq = _gaq || [];
    _gaq.push(['_setAccount', 'UA-2XXXXXXX-1']);
    _gaq.push(['_trackPageview']);

    (function() )();

    </script>


    XXX er det jeg som har anonymisert det til nå. Men det jeg la inn i fila var:

    <script type="text/javascript">

    var _gaq = _gaq || [];
    _gaq.push(['_setAccount', 'UA-2XXXXXXX-1']);
    _gaq.push(['_trackPageview']);

    (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
    })();

    </script>


    Hvorfor skjer dette, og hva kan jeg gjøre for at det ikke skal skje? Sporingen hos Analytics fungerer ikke når koden maltrakteres slik.

    Takknemlig for forslag.

    Mvh
    Bjørn Jarle
     
  2. zapotek

    zapotek Medlem

    Innlegg:
    3.689
    Trenger litt mer info for å hjelpe deg. Bruker du et CMS? Isåfall hvilket, og på hvilken måte har du implementert koden på siden?
     
  3. Magnus Tangen

    Magnus Tangen Medlem

    Innlegg:
    367
    Når du kopierer analytics-koden så limer du den først inn i notepad (notisblokk). Kopier den så derfra og lim den inn på nettsiden din.
     
  4. picxx Well-Known Member

    Innlegg:
    8.801
    Forsøk å last opp filene i binary mode, ikke auto.
    (er det et forum, f.eks. phpbb3.X må filene også lagres med BOM (eller hva faen det heter), noe ikke alle teksteditorer støtter.)
     
  5. Bjrl Medlem

    Innlegg:
    815
    Det hjalp ikke å laste opp i binær, resultatet ble det samme.

    CMS'et jeg bruker er GeoClassifieds Enterprise

    Mvh
    Bjørn Jarle
     
  6. Bjrl Medlem

    Innlegg:
    815
    En liten oppdatering på denne (som jeg nå har løst) i fall andre skulle støte på tilsvarende problem.

    Jeg fant ut at det er såkalte SMARTY Templates som er basisen i CMS'et jeg bruker. Da går det ikke an å bruke klipp-og-lim med javascript, fordi SMARTY vil forsøke å oversette til sitt eget språk. Det var det som skjedde hos meg.

    Løsningen er å sette javascriptet inn i følgende tegnsett: {literal}{/literal}

    Da fungerer det.

    Mvh
    Bjørn Jarle
     
    Tonny Kluften og Nutz liker dette.
  7. Nutz

    Nutz Med lem

    Innlegg:
    1.139
    Bra!
    Liker at folk følger opp trådene sine med løsningen på problemet! :)
     
  8. TorsteinO

    TorsteinO Art Director & grunder

    Innlegg:
    4.642

Del denne siden