Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Antivirus på mobilen

kongen

kongemedlem
Er det noe vits å ha antivirus/sikkerhetsprogram på mobilen? Eller er ikke mobiler utsatt for slikt som en pc?
 

Marius_J

Social Engineer
Hei.

iPhone/iOS kjører apper i egene sandbox miljøer, noe som gjør det vanskeligere at appene ser hverandre eller installere apper med skadelig innhold på Iphone kontra Android. Apple godkjenner også alle appene i appstore før vanlige brukere kan laste disse ned. For at du kan installere apper fra en tredje part må du jailbreake din telefon. Men det skjer at hackere lykkes med å lage apper som blir godkjent av appstore. De fleste antivirus bedrifter er enig om at det er mye mindre virus og skadevare til iPhone en andre type mobiler. Hovedgrunnen ligger nok i at hos Android kan du laste ned 3 part programmere lettere som gjør at hackere får tilgang til telefon din. De kan legge inn backdører i alle typer apper som spill etc. Tid å ofte sletter også Google apper med backdører fra Google play.

Du finner heller ikke en komplett antivirus løsning til iPhone, grunnen er hvordan deres OS er satt opp, at du kun ser det som er i ditt eget sandbox miljø. iOS vil nekte skanningen som antivirus programmer gjør, da appen ikke kan se det som er utenfor sitt etet miljø. Da er hele vitsen med antivirus borte.

Hos android vil du finne komplett antivirus. Deres OS er satt opp på en helt annen måte.

Så klart er det andre faktorer som spiller inn her, det finnes sårbar-heter som dukker opp hele tiden, det er en grunn til at android og apple kommer med oppdateringer hele tiden til sine enheter. Dette for å tette sikkerhetshull.

Uansett hvordan type antivirus du bruker er du aldri 100% sikker mot morgen dagens virus, du er også fortsatt utsatt for phishing og andre typer *fil løse angrep* da det gjerne tar tid før enkelte virus, phishing sider etc blir oppdaget.

Mine tips:

Hold telefonen din oppdatert til enhver tid, ikke last ned apper utenfor appstore/play store.
Hold deg til apper som er godkjent av apple / playstore
Hold deg til apper som har mange nedlastinger eller er fra kjente utviklere
Følg med på linken du trykker på, fort gjort å trykke på phishing etc
Ikke koble deg til Wifi du finner overalt
Bruk 2 trinn
Ikke last ned gratis VPN - Bruk VPN fra en kjent leverandør
Les hva som kommer opp på skjermen, ikke trykk tiltatt på noe før du er sikker på hva det er.
Last ned antivirus fra kun kjente leverandører, bitdefenter, panda, f-secure etc

Håper ikke svaret ble alt for langt og teknisk. Er helt sikkert andre dyktige personer som har mer å komme med.
 
Topp