Arbeidsgiveravgift ved lønn til utenlandsk ansatt

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av benthelight, 14 Mai 2019.

 1. benthelight

  benthelight New Member

  Innlegg:
  4
  Jeg har emigrert fra Norge og er ikke skattepliktig til Norge eller medlem av folketrygden. Jeg eier et AS i Norge og ønsker ansette meg selv og utbetale lønn. Jeg er bosatt utenfor Europa. Kan jeg ansette meg selv? Isåfall skal det betales arbeidsgiveravgift ved utbetaling av lønn når jeg eller andre ansatte ikke er medlem av den norske folketrygden? Kommer kildeskatt inn i bildet?
   
 2. JudeQuinn

  JudeQuinn Medlem

  Innlegg:
  142
  Lurer paa det samme, siden jeg kommer til aa starte et AS i Norge ila. aaret. Bor ikke i Norge.

  Si gjerne fra dersom du finner ut mer.

  Kommer til aa kontakte regnskapsfoerer foerst, men liker aa planlegge litt.

  Jeg jobbet tidligere for et norsk AS, mens jeg bodde i EU, da ble det betalt arbeidsgiveravgift, men usikker paa hvordan det er utenfor EU.

  Har ogsaa tenkt tanken paa aa ikke ansette meg selv, men ta ut utbytte til mitt utenlandske selskap (AS eid av mitt SL) som er registrert her jeg bor, siden jeg allerede er ansatt i dette. Kanskje en mulighet for deg ogsaa?
   
 3. benthelight

  benthelight New Member

  Innlegg:
  4
  Jeg er av oppfattning at et AS ikke plikter å betale arbeidsgiveravgift hvis den ansatte ikke er medlem av folketrygden og utfører arbeidet utenfor Norge.

  Hvis du gir morselskapet ditt utbytte er profitten allerede selskapsbeskattet. Ved utbetaling av lønn er dette en fradragsberettiget utgift for selskapet. Du betaler personskatt på de pengene til det land du er skattepliktig. Hvis personskatten er lavere enn selskapsskatten til AS'et (22% i 2019) gir det mer mening utbetale seg selv lønn.

  Hvis ditt er lokalisert utenfor EU/EØS må også utbytte kildebeskattes på 24 % med mindre du har eid selskapet i over 2 år og eier over 90% av aksjene (fritaksmetoden).
   

Del denne siden