Avvikle AS og opprette ENK?

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av DagArne, 23 Aug 2018.

 1. DagArne

  DagArne Medlem

  Innlegg:
  91
  Har et AS jeg ble lurt til å være med å etablere for 4 år siden. Har siden prøvd å få inntekter ved salg på marken og festivaler, men ser at det er vanskelig å få noe økonomi i det. Sitter her med et udekket tap og gjeld til meg selv. som tapes hvis jeg legger ned. Vil et AS ha noe verdi i seg selv?

  Tenker nå å begynne med bier å produsere og selge honning via vanlige salgskanaler.
  Dette kan jeg vel forsåivdt bruke AS til, men har et småbruk jeg tenkte å overta og ha bikubene der der må jeg vel ha ENK?

  Har også hatt en del utgifter på bil som jeg tenkte å dytte inn i ENK hvis mulig.

  Hvordan er det med å ha ENK og jobb ved siden av? tenkte hvis jeg mister jobber blir det noe ekstra problemer jeg slipper ved å ha AS?
   
 2. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.702
  Bier er det best å drive med i enkeltpersonforetak ettersom det vanligvis gir rett til jordbruksfradrag, men det får en ikke i AS.

  Et askjeselskap med framført underskudd kan ha verdi for en kjøper som kan utnytte underskuddet. Det er i prinsippet ikke noe problem å ha enkeltpersonforetak i tillegg til å være lønnsmotaker, såfremt ikke arbeidsgiver har noe mot det. Blir en arbeidsledig og mottar dagpenger vil samtidig innsats i enkeltpersonforetaket komme til fradrag, men gjelder i og for seg i eget AS også.
   

Del denne siden