Bilder og SEO

En tråd i 'Google' startet av aabbcc, 5 Aug 2013.

 1. aabbcc Guest

  Jeg har skjønt at unike artikler er alfa-omega for SEO. Men hvordan forholder det seg til bilder? Det er jo ganske vanlig med stock-bilder, men er det kanskje lurt å prøve å bruke unike bilder også? Jeg ser jo at googles bildesøk blir bedre og bedre, så de klarer ganske greit å se hvilke bilder som er brukt på andre nettsider...


  aabbcc
   
 2. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Jeg så et klipp med herr Cutts nylig, hvor akkurat dette var tema. Der sa han at bilder ikke er en del av søkealgoritmene til Google nå, men han syntes det var en god idé - så han utelukker ikke at det kommer.

  (Hvilket får meg til å lure litt, for jeg mener med 99% sikkerhet å huske at mannen har sagt stikk motsatt ved en tidligere anledning; at unikt innhold av bilder og tekst teller positivt for SERP. Men det kan jo selvsagt ha vært at det teller positivt i en utvidet betydning (sticky site osv.).)
   
 3. hvaer Medlem

  Innlegg:
  256
  Om ikke det har noe direkte å si for SEO, så har det absolutt noe å si ift. opplevelse. Det er mange artikler ute på nett om tiltro på ulike nettsider, og der kommer ikke de som bruker stockphoto spesielt heldig ut av det.

  Men, det som er langt verre, er egentlig at svært mange bruker themes på f.eks Wordpress, uten å tilpasse det til sin egen side.

  Les denne artikkel, og bli vis:
  How To Build Instant Trust On Your Website — socialmouths
   
 4. aabbcc Guest

  Takk for veldig gode svar Ole og hvaer. Linken din var veldig interessant hvaer!

  aabbcc
   
 5. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Det som jo ihvertfall teller pr i dag er teksten til bildene, altså alt, title og sånt.
   
 6. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.456
  For en lange gode stund siden (2010-ish) oppdaterte jeg samtlige bildene på en side med all slags meta-informasjon. Det ga ikke noe forskjell i ranking.
  Så det er nok mer plasseringen i teksten, samt html-props (som TorsteinO skriver) som avgjør. Utover det har de nå algoritmer på plass som tyder selve bildet.
  Og så kan det være at det nå er andre spilleregler - den stadige endringen er del av spillet.
   

Del denne siden