Call2Action AS - styr unna

En tråd i 'Generell business' startet av JonasK, 6 Jan 2018.

 1. JonasK New Member

  Innlegg:
  3
  Hei alle sammen.

  Jeg er ny på forumet, og lurer på om noen andre her har erfaring med selskapet Call2Action? Ser at de har avdelinger i Stavanger, Fredrikstad og Bergen.

  Jeg har snakket med to andre bedriftseiere som har inngått avtaler med disse folkene, og jeg forstår absolutt ikke hvordan faktureringen kan forsvares. Jeg føler meg lurt, og oppfølging er ikke tilstedeværende.

  Kort forklart,

  Jeg ønsket å promotere bedriften min litt gjennom Google AdWords. Jeg ble kontaktet av en selger fra selskapet Call2Action, som kunne skryte av gode resultater på kort tid, og store kunder. Jeg gikk inn på nettsidene, og det så i hvert fall ut som en seriøs bedrift. De hadde også en egen Google guru (tittel: Google SJEF?) som visstnok skal kunne mye om Google AdWords og andre Google produkter.

  Saken er, jeg har betalt over 100.000kr for bruk på AdWords, men jeg får absolutt ikke vite hva pengene er gått til. Tror det er snakk om at ca 35% går direkte til selskapet, og resten til AdWords. Jeg måtte også betale noen tusenlapper for en rådgiver (utenom de 35%) samt binde meg opp til en 3års kontrakt.

  Da jeg inngikk en avtale i førsteomgang, var det snakk om nettside og markedsføring. Nå kommer jeg meg ikke ut av "helvete" og selskapet prøver stadig vekk og tappe meg for penger. Jeg får ikke vite hva pengene mine går til, og jeg vurderer nå og sette en advokat på saken, sammen med mine to andre bekjente. Det viser seg at det er en gjenganger med skyhøye regninger, og null respons på hvor og hva pengene går til.

  Jeg prøvde å finne ut hvilken type søkeord som var brukt i Google AdWords, og hva jeg faktisk betalte for.. I svar fikk jeg ett screenshot av en Google Ads tekst-annonse fra Google "Dette får du.".

  Når det gjelder priser for enkle nettbutikker (maler kjøpt på themeforest?) tar de seg godt betalt. Jeg har hørt alt fra 30-50.000kr ÅRET. Jeg klarer absolutt ikke å forstå hvordan en faktura med disse enorme tallene kan være lovlig. Opplever også ett stort gjennomtrekk av folk som slutter og begynner i selskapet hele tiden.

  Jeg har enda tilgode å treffe en bedrift som faktisk skryter av Call2Action. Alle har den samme historien. Dårlig resultat, skyhøye priser, bindingstid på flere år, og umulig å komme seg ut av avtaler. Jeg ble nylig "pushet" og anbefalt til å bruke over 50.000kr på youtube annonsering, selv om jeg ikke har noen video. Det var ikke noe problem, de skulle fikse "det meste" selv om jeg mener at mitt firma absolutt ikke har ett behov for noen video.

  Er det normalt av leverandører som dette opptrer med disse prisene?

  30-50.000kr året for en nettside (hosting eller noe sånt?)
  100.000kr på adwords for en mindre bedrift.
  50.000kr for youtube annonse
  15.000kr for å opprette facebook profil (ca det samme gjelder youtube)

  En slags "rådgiver" skulle også ha godt betalt. Hvis jeg ville ha markedsføring gjennom adwords, måtte jeg "selvfølgelig" også betale en rådgiver 10-20.000kr, ellers var adwords helt unødvendig.

  Er det andre her som har erfaringer rundt selskapet, eller kjenner til noen som har det? jeg føler meg lurt, og det vet jeg andre også gjør.

  Stikkord: flotte søte / eller gode selgere. Skyhøye priser. Bindingstid ut i det "uendelige" som fornyes dersom du ikke sier opp avtalen de siste 2-4 månedene.

  Jeg kommer til å legge ut kontraktene disse gribbene leverer rundt, så folk får opp øynene for hva dette er for noe. Så får andre også ett innblikk i hvordan dette selskapet driver å fakturer med gaffel for hver minste ting.
   
 2. René Munthe Eik

  René Munthe Eik Medlem

  Innlegg:
  1.977
  Sjekk nå for al del at det ikke er noen klausul i fohold til offentliggjøring av kontraktene. Da kan du selv risikere å bli den store taperen her.
   
 3. JonasK New Member

  Innlegg:
  3
  Null problem, ønsker først og fremst å høre om andre har samme erfaring som meg.. Stusser meg at jeg aldri hører noe positivt om denne bedriften (kunde-relatert).
   
 4. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  415
  Hei

  Det kan være at Call2Action bryter en av Googles prinsipielle retningslinjer her.

  "For advertisers to fully realize the benefits of advertising on Google, they need to have the right information to make informed decisions. Therefore, we require all of our third-party partners to be transparent with information that affects these decisions. In addition to meeting the requirements outlined below, third parties must make reasonable efforts to provide their customers with other relevant information when requested."

  Her kan du i verste fall legge inn en klage:
  https://support.google.com/adwords/contact/thirdparty_complaint?hl=no

  Du kan lese mer om retningslinjene for tredjeparter:
  https://support.google.com/adwordspolicy/answer/6086450?hl=en#trn

  Du har rett til å vite hvordan bedriften jobber med din konto.
   
  Thor Erik Just Olsen liker dette.
 5. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.712
  En god regel. Be alltid de som jobber for deg om å jobbe på din egen adwordskonto. Avtal at du skal betale provisjonen til dem, og klikkutgiftene direkte til Google. Da er alt transparent.

  Hvis et firma ikke går med på det så bør du kikke deg om etter et annet firma til å jobbe for deg.
   
  Liandrian og Marius_J liker dette.
 6. Marius_J

  Marius_J Medlem

  Innlegg:
  336
  Det er helt sant det som Tonny skriver.

  Har hendt vi skal ta over en adwords konto så viser det seg at de tar en høyre klikk pris en det "adwords" faktisk tar.
   
 7. JonasK New Member

  Innlegg:
  3
  Dette er helt normalt. At bedrifter tar ett lite påslag (10-15%), gjør meg ingenting. Jeg ønsker at andre også skal "nyte godt" av at jeg er kunde. Problemet her blir at prisene og prosentene er sky-høye og langt utenfor hva som burde være ok. Etter å ha snakket med en jus kyndig person, ser det ut som at kontrakten ikke engang er lovlig, og bryter med norsk lov på flere punkter. Jeg kommer til å ta dette videre, men det ville vært interessant å komme i kontakt med andre personer/bedrifter som har brukt dette selskapet.
   
 8. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  415
  Vanlig timespris på AdWords ligger mellom 900-1600 i timen når vi snakker større selskaper, men bedrifter som målretter seg mot SMB tar ofte noe mindre - det kan gå ned til 450 kr i timen, men vanligvis ligger de på rundt 6-800+. Det går (dessverre) som regel på bekostning av seriøs kundeoppfølging ;) Hos oss betaler kundene høy timespris, men får kvalitet, erfaring og proaktiv kundebehandling tilbake. Det finnes selvfølgelig unntak og dessverre hører man ikke så ofte om dem på Webforumet, og når jeg tenker meg om hadde en gladsak om et AdWords-byrå mot SMB faktisk vært fint. :)

  Det finnes utallige innlegg om "useriøse" byråer på dette forumet. Les gjerne min post før du skal velge byrå neste gang:

  Kjøp av Annonsetjenester fra Solid Media AS
   
  Marius_J liker dette.
 9. Freakshow

  Freakshow New Member

  Innlegg:
  9
  Det var jo nytting info, da jeg tenkte å få til ett møte med dem.
  Noen som kan anbefale et firma da for en mindre nettbutikk, tenker bare og sette ut delen med adwords.
   
 10. Marius_J

  Marius_J Medlem

  Innlegg:
  336
  Send meg en PM :)
   

Del denne siden