Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Dekke telefon uten ansatte?

Vista

New Member
Hei

Driver et AS med veldig høy aktivitet, men helt uten ansatte. Er selv kun styreleder.

Er det da mulig å dekke telefonbruk?

Tenkte å kostnadføre halvparten av telefonregningene.

Takk

Mvh
 

Bjørnar

Gründer
Kostnadsføre er vel ikke det store issuet, men det skal i de aller fleste tilfeller også beskattes av den som får dekket telefon.
 

Vista

New Member
Takk for tilbakemelding.

Så på eget abonnement, men de er nesten dobbelt så dyre som private.

Får prøve å kostnadsføre det jeg har, men blir det privatskatt dersom man gjør en skjønnsvurdering og kostnadsfører halvparten av bruken?
 

Steve Cash

Medlem
Eneste muligheten til å unngå å bli beskattet for privat bruk er at selskapet bare dekker tjenestlige samtaler etter regning, se Skatte-ABC:
1.10 Skattefri refusjon utenfor sjablongen
Dekker arbeidsgiver arbeidstakers utlegg til tjenstlige samtaler og disse er nærmere spesifisert etter regning, mottar arbeidstaker ingen fordel, og ytelsen vil ikke være skattepliktig.

Spesifikasjonen må inneholde tilstrekkelig informasjon til at det er åpenbart at den aktuelle utgiften skyldes tjenstlig bruk. Spesifikasjonen må for eksempel inneholde dato, klokkeslett, hvilket nummer det er ringt til, mottakers navn og samtaletid. Utgifter til faste avgifter som abonnement og lignende, anses ikke som tjenstlige utlegg, og kan derfor ikke refunderes skattefritt.
Kilde: https://www.skatteetaten.no/rettski...isk-kommunikasjon-telefon-mv/E-3.001/E-3.015/
Det blir jo selvfølgelig litt ekstra jobb av å gjøre det på denne måten, men hvis du bare får dekning etter skjønn så må du fordelsbeskattes, som flere har nevnt ovenfor.
 
Topp