Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Detektere om klikk er i synlig område

kongen

kongemedlem
Hvordan kan jeg dektetere om et klikk på en annonse skjer i det synlige område i browseren? Hvis et klikk skjer utenfor det synlige område så skal det logges som klikk fra en bot.
 

impel

Medlem
Alt som skjer innenfor nettleservinduet kan du bare overvåke ved hjelp av Javascript. Og siden Javascript kjøres på klientsiden, i nettleseren, kan "ondsinnede" i prinsippet lure seg unna uansett hvilke triks du måtte finne på.

Du kan jo forsøke å gå for "security through obscurity", altså gjemme ting bort, minifisere koden osv, men du vil aldri kunne få noe sånt til å bli helt sikkert.
 

kongen

kongemedlem
Hva hvis man detekterer først hvilken skjermstørrelse enheten har, og så bruke sånn websocket-opplegg som sender data frem og tilbake mellom server og klient for å se hvor mye brukeren har scrollet. Er det en mulighet?
 

impel

Medlem
Det vil fremdeles være fullt mulig for en bot å sende falske data til serveren, og da forsvinner jo poenget med å sende noe som helst av data.

Hvis det hadde vært mulig å overvåke om et klikk skjer innenfor nettleservinduet, på en sikker måte, kunne man likevel scrollet via Javascript også.

Eneste mulighet er nok å prøve å skjule hvordan du validerer klikk, og håpe at ingen gidder å bruke tid på å finne ut hvordan du gjør det.
 

kongen

kongemedlem
Hvordan måler man om musepekeren er over annonsen når det klikkes, en bot har vel ikke en musepeker?

Hva hvis man måler tiden fra annonsen lastes til den klikkes, en bot venter vel ikke et par sekunder før den "klikker"?
 

xdex

Medlem
En bot venter, det er helt normalt og sette en tilfeldig tid før action, gjerne mellom 5 til 10 sekunder. Tro det eller ei, mange "bots" kjører på internet explorer, som "hidden", og da gjerne i full størrelse. Dette er en "amatørmessig" måte og gjøre det på, men det er enkelt å forfalske hvilken nettleser som besøker nettsiden din.

En bot kan enkelt ha javascript kode, som aktiverer mouse-click event, og da er du likelangt.
 

kongen

kongemedlem
Hva hvis annonsen ikke lastes inn før annonseplassen er i det synlige området, da ka vel ikke boten vite at det er en annonse den kan klikke på?
 

Jonatan

New Member
Bot'en kan bruke javascript events for å se når noe er lastet inn, om du foretar endringer i scriptet kan den som har lagd bot'en se endringene og endre bot'en (all javascript er synlig for klienter).

Du kan aldri være 100 % sikker mot bots, men en tanke jeg har som kunne hjulpet deg litt videre, er at når brukeren klikker på reklamen, sendes man til en nettside som kan kjøre server-side språk (som php) som sjekker brukeren for så å sende den til eieren av reklamen. Dette vil heller ikke være helt sikkert, men de som lager bots vil da få større problemer med å se hvilke metoder du bruker for å blokkere dem.

Et eksempel på dette kunne vært at klienten sendes til verify.php?url=http://google.com
<?php
if(!isset($_GET['url'])){
die();
}
//Sjekk for typiske kjennetegn på bots
header("Location: ".$_GET['url']);
?>

Du vil ikke trenge store kunnskaper innen php for å drive med litt basic tester, og jeg vil tro det kan gjøre annonsene sikrere
 
Topp