Domenehaier med ørten DA foretak

En tråd i 'Domener' startet av zapotek, 7 Mar 2011.

 1. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Flere enn meg som synes det er underlig at ikke Norid tar noen kraftige grep mot domenehaiene som bruker ørten DA foretak for å sitte på hundrevis av gode .no domener?
   
 2. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
 3. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.459
  Hei du VG, dagbladet eller dn journalist som leser dette.. Kan dere kanskje skrive en artikkel om dette? ;)
   
 4. allegretto

  allegretto Medlem

  Innlegg:
  487
  Vel,
  nå er det slik at hotellene til Stordalen ikke er tomme bygninger. De blir tatt i bruk. Thon kjøper heller ikke opp hundrevis av bygniner som står tomme.. uten innhold..uten drift..i årevis.

  Problemet med domenehaier er at de kjøper tusenvis av domener.. hvor 99% av dem ikke er tatt i bruk (til annet enn noen simple annonser da)
   
 5. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Ser du helt reelt ikke forskjellen der, oeivind?

  Når det eneste formålet et firma man oppretter har er å skaffe et ekstra org.nr så man kan registrere 20 domener til (og disse tilogmed typisk bare fylles opp med spam), syns du det faktisk er sammenliknbart med hoteller/kjøpesentre osv?

  For jeg regner med at alt av inntekter på disse domenene registreres på "morselskapet", dermed er det bare morselskapet som faktisk har reell forretningsvirksomhet, resten er bare fiktive selskaper.

  NORID har ikke rett til å bestemme hvor mange firmaer man kan være involvert i nei, og det bør de heller ikke ha, men de bør ha en måte å kvitte seg med rene domenehaier på, kanskje de f.ex. burde kunne kreve at det er reell virksomhet i organisasjoner som skal ha rett til å registrere domener. Skal vedde på at det ville ha fått ut ganske mange.
   
 6. Bjørnar

  Bjørnar Gründer

  Innlegg:
  1.925
  jeg kan kanskje være enig i at det i noen få tilfeller er en del haier der ute. men å legge dette på Norid sine skuldre, er å skyte feil person. Det er Brønnøysund som har ansvar for å sørge for at det er legitimitet i firmaene som er registrert - så presset bør legges på dem - ikke Norid.
   
 7. pleb

  pleb Medlem

  Innlegg:
  1.068
  Domenehaiene driver jo rett og slett i en utrolig destruktiv bransje. Skal godt gjøres å argumentere for at enkeltpersoner skal opprette XX antall firmaer og derfor skaffe seg XXX antall gode domener som aldri blir brukt - og som de krever blodpris for.
   
 8. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Domenehaier er prisdrivende, ikke bra for ENK/småfirmaer som trenger domener.
   
 9. Santo

  Santo Active Member

  Innlegg:
  880
  Men dette er jo strengt tatt ikke noe annerledes enn innenfor mange andre bransjer, f.eks. bygge/boligutviklingsbransjen...

  Det er sikkert mange flere som kunne satt igang lønnsomme boligutviklingsprosjekter dersom tomteprisene rundt omkring ikke hadde vært så høye... Eller kanskje ikke noen skulle få eie mange tomter med god beliggenhet i det hele tatt? Slik at det er fritt frem for andre som ikke har en fin tomt å bygge på...

  Dumme tomtehaier...
   
  Sist redigert: 8 Mar 2011
 10. pleb

  pleb Medlem

  Innlegg:
  1.068
  Uenig med sistnevnte her at den sammenlikningen er veldig reell. "Tomtehaier" finner, så vidt jeg vet i hvert fall, ikke smutthull i norsk lovgivning for å utføre noe destruktivt arbeid. Det gjør mange av domenehaiene.

  Hylekoret ville nok vært en del mindre om det de drev med hadde vært innenfor de rammene som norsk lovverk gir - og dette tror jeg mange av "tomtehaiene" dine gjør.:)
   
 11. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det gjør det ikke noe bedre for småbedrifter om det skjer i flere bransjer.
   
 12. Santo

  Santo Active Member

  Innlegg:
  880
  Så du mener at om noen sitter med litt for mange gode tomter, som de forøvrig har valgt å vente med å utnytte, så må vedkommende gi disse fra seg dersom det kommer en annen misunnelig kar som vil benytte de istedetfor?
   
 13. pleb

  pleb Medlem

  Innlegg:
  1.068
  Nei, det han skriver - og beklager å svare for deg, Tonny - er at om det finnes skurker også i tomtebransjen, så gjør ikke dette hverdagen noe bedre for de som må slite med skurkene i domenebransjen/internettbransjen.

  Og beklager uttrykket "skurker".
   
 14. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det jeg mener er bare det jeg sier og det er en faktaopplysning. At domenehaiene gjør hverdagen dyrere for en del ENK/småbedrifter. Det er fakta. Du kan trekke inn andre bransjer hvis du vil, det forandrer ikke at domenehaiene gjør hverdagen dyrere.
   
 15. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Så når jeg irriterer meg over andre Nordmenn som snylter på felleskapet ved å snike seg unna veiavgift og NRK lisens, så er det misunnelse?

  Samme hvordan du vrir og vender på det, så er det å opprette x antall foretak kun med det mål å kapre domenenavn å manipulere systemet slik det var ment å fungere.
   

Del denne siden