Dropshipping fra utlandet til utlandet

En tråd i 'Nettbutikk' startet av Olsen347, 9 Mar 2018.

 1. Olsen347 New Member

  Innlegg:
  2
  Hei,
  Jeg holder i disse dager på med å lage meg en nettbutikk, men denne skal ikke være rettet mot det Norske markedet, men det Amerikanske.

  Så det jeg lurer litt på er rundt dette med MVA, lover og regler betaling av skatt å generelt hva jeg må tenke på.

  Jeg vet det er mange tråder om dropshipping, har prøvd å lese en del for å finne svar på spørsmålene mine, men fant ingenting på akkurat dette, altså hvor produktet dropshippes fra utlandet og til utlandet. Ikke inn til Norge, heller ikke ut fra Norge.

  Takker for svar på forhånd
   
 2. KIA Medlem

  Innlegg:
  332
  Hvis du lurer på om innførsel moms på kunders siden, må du nok informere deg hvordan MVA-regler som gjelder i USA om t neon som bor i USA, må betale import moms.
   
 3. Chris M Medlem

  Innlegg:
  312
  Utenlandske kunder skal ikke betale moms. Om du har et norsk firma så skal bare inntektene føres på vanlig måte der og du skatter av overskudd som vanlig.. Og om varene ikke blir importert til Norge, så er ikke moms et tema i den forstand heller.
   
 4. KIA Medlem

  Innlegg:
  332
  Ja. de skal ikke betale moms, men de må vel betale import momsen hvis det er noen regler om dette i USA. I Norge må du betale 25% importavgift hvis beløpet som er deklarert på vare, overstiger 350 NOK.
   
 5. Selvfiks

  Selvfiks Medlem

  Innlegg:
  209
  Kunden som i hovedsak betaler MVA. Skal varen sendes fra f. eks Kina til USA, så er det kunden som får MVA ved import, med mindre du er et registrert firma i USA, da er det andre spilleregler som gjelder.

  Men er du kun registrert i Norge, så skal du ikke drive med MVA, med mindre du har kunder i Norge.

  MEN, og det er et stort MEN her. Blir du registrert i MVA registeret fordi du tjener mer enn 50 000 kr i året, da skal du fakturere med MVA, men i dette tilfelle 0% MVA for utenlandske kunder.

  For 0 er et tall også hos skatteetaten.
   
  xdex og Pong liker dette.

Del denne siden