Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Egenproduserte eller kina-importerte varer?

quarc0o

New Member
Nå har jeg tilbrakt mye tid på Alibaba og funnet frem mange fine varer jeg potensielt ønsker å selge videre i nettbutikk. En av disse varene er solbriller i tre, men når jeg søkte opp disse på google ser jeg at Trendhim.no har et utvalg av tre-solbriller som de markedsfører som sine egne, og som utifra produktbildene er mer eller mindre identiske med de som selges på alibaba til en brøkdel av prisen. Spørsmålet mitt er da om disse solbrillene faktisk er identiske, eller om alibaba har "stjålet" produktbildene fra nettet, og i realiteten produserer solbriller av mye lavere kvalitet?

Et eksempel er disse brillene fra trendhim: https://www.trendhim.no/hvite-solbriller-av-bambus-p.html og disse fra alibaba: https://www.alibaba.com/product-det...5422.html?spm=a2700.7724838.2017115.71.nVX6yt

Et annet er disse fra Trendhim: https://www.trendhim.no/rode-polariserte-solbriller-av-skateboardtre-p.html og disse fra Alibaba: https://www.alibaba.com/product-det....html?spm=a2700.7724838.2017115.37.nhhygh&s=p

Hvordan kan man vite om det er samme brillene? Fra mitt synsvinkel er de identiske, med unntak av en veldig stor prisforskjell. Har sett dette i en rekke andre nettbutikker men er jo aldri sikker på om det er som jeg tror at de selger kina-importerte varer, eller faktisk produserer selv av høyere kvalitet?
 

KIA

Medlem
Tror du virkelig at en brille som selges på kr.255 på nettet i Norge, er egen produktikon i Norge?!
 

quarc0o

New Member
Det første eksempelet gir mening om det er billig kina-import, men om de selger en brille til under 20 dollar på alibaba til nesten 800,- er jo det ganske sykt? De har også et par briller til over 1 200,-
 

Stoppet

Banned
Du kan få leverandørene i Kina til å merke varene med ditt eget merke. Det kommer an på mengden du kjøper. Tipper Trendhim er kinaprodukter det også. Du kan velge kvalitet ut fra hvilken leverandør du velger. Og prisene i Norge er ofte ganget opp helt sykt mye. Innkjøps pris ganger 4 og oppover er helt normalt.
 

quarc0o

New Member
Så det dere sier er at Trendhim selger briller kjøpt for ca. 20$ til over 1 200,-? Hvis jeg da velger å importere de samme brillene men selge de til 4-500 vil jeg fortsatt tjene mye på det, og folk ville heller kjøpt mine? Nå er jo selve merket en faktor for hvilke produkter man kjøper men denne kan da ikke være verdt 1000,- i dette tilfellet. Hvordan ville evt. Trendhim reagert på dette?
 

quarc0o

New Member
Kommer an på om de har enerett på produktet eller ikke. Antageligvis har de ikke det.

Men om det skulle ha seg sånn at det var de som produserte brillene og folk på alibaba kopierte disse, da ville man havnet i trøbbel dersom man solgte brillene fra alibaba (uten logo)? Hvordan kan man isåfall være 100% sikker på at et produkt kjøpt på alibaba ikke er en billig kopi av noe annet? Holder det med at produktet ikke har noen logo på seg, eller kan man også havne i trøbbel dersom produktet likner for mye på et annet?
 
Topp