Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Endring i registrering for merverdiavgift

Santo

Active Member
MVA-registrering er jo et tema som har gått igjen her på Webforumet og jeg ser at Brønnøysundregistrene har publisert litt informasjon om regelendringer som kanskje kan være greie å få med seg for de det gjelder?

Brønnøysundregistrene - endring i registrering for merverdiavgift

(18.01.2010) I tråd med ny merverdiavgiftslov og -forskrift som trådte i kraft 1. januar er prosessen for registrering i Merverdiavgiftsregisteret oppdatert i Samordnet registermelding i Altinn. Blant endringene er at det nå ikke skal sendes melding om registrering for merverdiavgift før beløpsgrensen er nådd.

Tidligere kunne det sendes melding til Merverdiavgiftsregisteret allerede ved oppstart av virksomheten selv om beløpsgrensen ikke var nådd. Etter den nye merverdiavgiftsloven, skal næringsdrivende og offentlig virksomhet først registreres i Merverdiavgiftsregisteret når omsetning og uttak som er omfattet av loven til sammen har oversteget 50 000 kroner i løpet av en tolv måneders periode. For veldedige og allmennyttige institusjoner og organisasjoner, er beløpsgrensen 140 000 kroner.

Ny lov og forskrift har også ført til andre endringer i Samordnet registermelding. Forklaring til feltene i registermeldingen finnes i hjelpetekstene. Du finner en grundigere gjennomgang av endringene som følger av ny lov og forskrift i informasjon fra Skattedirektoratet.
 
Topp