Er Pro Isp kjøpt opp?

holte

Medlem
Fikk nylig epost fra Pro Isp om store endringer.

De flytter til ny hosting plattform som de sier er driftet av deres moderselskap group.ONE, som også har Fastname, Hostnet, One, Syse og Uninett, mm.

Kontrollpanel, kundesider og hostingtjenester vil gjennomgå endringer i Januar. Cpanelet forsvinner.

Jeg valgte Pro Isp fordi de har Cpanel, er rimelige i forhold til andre norske, og har servere i Norge, men nå er jeg i tvil.

Noen som vet noe om dette?
 

xdex

Medlem
cpanel var fantastisk, nå finnes det mange bedre alternativer. Etter at jeg leste nyheten om at proisp er "kjøpt opp" noe som aldri skulle skje (sa de selv her på forumet) har jeg flyttet alt vekk. De har også annonsert dyerere domener og webhotell (skylder på inflasjon, strøm etc.)

Jeg holder meg til cloudways.com, har 10 småsider og en liten nettbutikk og betaler kun 1600kr året (alt er wordpress) inkl backup, ssl osv. Server står i Sverige, men får lav ping, og scorer godt på ulike page speed tester. Legg til en billig bunny.net cdn hvis serverlokasjon er problemet. Cloudways har fantastisk support, og et enkelt brukergrensersnitt.

I tillegg er det veldig lett å skalere løsningen dersom jeg ser at det er behov for mer kraft på servernivå.
 

holte

Medlem
Av nyskjerrighet, fordi jeg oppriktig lurer; hva er det som gjør at dere ønsker cpanel? Min erfaring med det er jo stikk motsatt, men nå er jeg vrien innimellom også.

Jeg liker Cpanel og har brukt det lenge. Fungerer bra, og selv mitt hode finner ut av det. Det finnes en del systemer og programvare som lurer hjernen, ofte med helt ulogiske eller rotete plasseringer, men som kanskje passer bra for andre hjerner? Ikke vet jeg, men jeg ser ingen grunn til å bytte ut noe som fungerer utmerket. Kanskje jeg er litt vrien jeg og.

Det skal finnes noe som heter høyre og venstrehjerne tenkning, og man har hele spekteret i mellom, og om det er tilfelle så forklarer det i hvert fall mye om alle de rare systemene og programvarene som finnes. En del virker rimelig mainstream, men mye er helt på jordet, i følge mitt hode.

Men som Xdex sier kan det jo finnes bedre systemer. Cpanel er også ganske kostbart, tror jeg, og således kan jeg jo skjønne at det kan være lurt å lage egne systemer.
 

Marius_J

Certified Ethical Hacker
Syntes det er trist de ble kjøpt opp.
Spesielt etter de sa det aldri kommer til å skje.

De av dere som trenger cpanel kan jeg anbefale nordhost, Nordic hosting, zondo Norge, sircon.
Alle disse har servere plassert i Norge.
 

Marius_J

Certified Ethical Hacker
Hei,

Vi i Nordhost kjører ikke Cpanel, men DirectAdmin. DirectAdmin er forøvrig integrert i vår kundeweb, så bare kunder med egen VM/Server eller Pro Hosting trenger å forholde seg til DirectAdmin.

Da tok jeg feil. Jeg lurer på hvor jeg har det ifra at dere brukte Cpanel. Beklager.
 
Da tok jeg feil. Jeg lurer på hvor jeg har det ifra at dere brukte Cpanel. Beklager.

Hei,

Ingenting å beklage! Vi vurderte en gang i verden Cpanel, men endte opp med DirectAdmin i stede.

Jeg har forøvrig en Nordhostkonto som jeg er veldig fornøyd med.

Hyggelig å høre at du er fornøyd!

Vi har forøvrig oppgradert Pro Hosting med nye funksjoner denne uken. Det er gjort på en ny server i første omgang, og planen er å flytte eksisterende kunder til tilsvarende løsning. Se mer informasjon her for de som er nysgjerrig: https://nordhost.no/prohosting.php

Ha en god helg!
 
Topp