Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Factoring - konsekvenser

Pong

Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)
Fra tid til annet kommer det en faktura i posten hvor et selskap har kjøpt en fordring.
Når det gjelder leverte varer er det greit, men hva skjer og hva sier loven hvis det gjelder en tjeneste og motparten går konkurs?

Jeg har fått en del spørsmål fra folk som fortsatt får og må betale til et finanselskap for en tjeneste som ikke lenger kan leveres fordi bedriften som skulle levere denne tjenesten og som i sin tid solgte avtalen til det finanselskapet har gått konkurs (tvangsavviklet).

Dette virker urimelig hvis kravet da fremdeles står. En evt. konkurs er vel en risiko factoring-selskapet må ta i såfall?
 
Sist redigert:

alterego

Medlem
I prinsippet skal man ikke betale for en tjeneste/produkt som ikke blir levert. Dette går frem av avtaleloven/kjøpsloven/forbrukerkjøpsloven.

Når det er sagt kan det likevel være grunner til at det skal betales. Det kan f.eks. være et kortere avbrudd i en levering eller delvis levering inntil en situasjon igjen er under kontroll (force majore). Noen operer også med etterskuddsbetaling, f.eks. etter forbruk. Kanskje boet til firmaet som gikk konkurs er kjøpt opp og at avtalen skal videreføres i nytt firma, med et kort avbrekk i leveringen inntil alt er på plass? Avtalen mellom partene skal normalt si noe om hva som skjer ved mislighold og avbrudd, så les den nøye for å finne ut hva som gjelder i dette tilfellet.

Viser det seg at avtalen er misligholdt/ugyldig, er det bare å ta kontakt med factoringselskapet for å informere og få dem til å stoppe/trekke tilbake faktureringen.

Du skal heller ikke se bort fra at factoringselskapet har fordringer i boet og prøver det de kan for å få dekning.

Uansett må avtalen leses og tolkes, så må du/dere ta kontakt med factoringselskapet for å finne en løsning.

Lykke til :)

NB! Vær også oppmerksom på at det er forskjell mellom et firma som ikke lenger eksisterer (konkurs, bobehandlingen avsluttet) og et firma som er under tvangsavvikling/bobehandling. Ved sistnevnte er det fortsatt en juridisk enhet med rettigheter og plikter.
 
Sist redigert:
Topp