Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Fonter på web

adeneo

Medlem
Det viktigste ved bruk av fonter er enten at de embeddes eller at de er så vanlige at de fleste brukere allerede har de på sin maskin.

De tryggeste fontene og de som er mest brukt er nok Arial, Times New Roman og Courier ettersom disse ligger omtrent på alle pc'er i en eller annen form.

Helvetica er også mye brukt ettersom denne normalt ligger standard på mac og ofte følger med skrivere og annet, men den kommer ikke med Windows ettersom MS benytter Arial istedet, mye på grunn av at Helvetica er en lisensiert font, og det koster penger å benytte den, altså ikke nødvendigvis på en internettside, men dersom MS skulle levere den med Windows hadde det nok kostet en god slump i lisenspenger.

Andre fonter som ofte er installert er:
Palatino
Garamond
Bookman
Avant Garde
Verdana
Georgia
Comic Sans MS
Trebuchet MS
Arial Black
Impact

og en hel del andre.

Nå har jo Google sin egen Fonts API hvor man kan embedde mange fine fonter direkte slik at de virker uansett om brukeren har de installert eller ikke.
 
En ting som kommer stadig mer er Google Webfonts, Google Web Fonts

Google Web Fonts lar deg bla gjennom fonter som er tilgjengelige gjennom Google Web Fonts API. Alle fontene i katalogen kan brukes på nettsiden din og vises av alle, løsningen er en open source og drives av Google.

Om du ikke har prøvd det ut ennå er det anbefalt :)

Edit: Leste litt nøyere over å se at det allerede var nevnt. Men igjen, verdt å prøve.
 
Topp