Fremtidens programmeringsspråk

En tråd i 'Webutvikling' startet av kongen, 18 Mar 2018.

 1. kongen

  kongen kongemedlem

  Innlegg:
  2.749
  Hva er fremtidens programmeringsspråk hvis man vil ha en overbetalt jobb innen blockchain, ai, maskinlæring, iot og sånn.
   
 2. Tarjei Member

  Innlegg:
  35
  Det er å kunne programmering. Språket er ofte ikke så interesant da det stort sett bare er syntaksforskjeller (sett vekk i fra funksjonelle program som Haskell og F), men ser at Python ofte er brukt i blockchain og ml om du vil ha et spesifikt språk å se på.
   
  Pong liker dette.
 3. kongen

  kongen kongemedlem

  Innlegg:
  2.749
  Hva er alle disse nymotens greiern som docker, git, composer, swagger, kubernets, bitbucket, jenking og sånn? Hva er galt med lamp og ftp?
   
 4. Tarjei Member

  Innlegg:
  35
  Er diverse verktøy for å gjøre det lettere for utviklere, git er f.eks versjonskontroll som er meget praktisk og et must for alle utviklere uansett språk (avansert saving/loading), bitbucket er en cloudlagring av git. Composer lar en enkelt hente inn andre sin kode i egne prosjekter så en ikke må lage alt fra bunnen av (i PHP).
   
 5. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.324
  Her sier jeg bare: Yes!
   
 6. JudeQuinn

  JudeQuinn Medlem

  Innlegg:
  114
  Velg et spraak du er komfortabel med. Vi bruker Python3 med Postres for database stort sett, og Flask for enkle web interfaces oppaa dette. Dette er for interne verktoey -- ikke noe selger tilgang til, men det er ingen problem aa bruke det til dette heller.

  Mange liker ogsaa php med laravel framework.

  Vi bruker ogsaa bitbucket/git for aa jobbe med kode, ikke saa mye av det andre fancy greiene.
   
 7. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.280
  >>>Hva er alle disse nymotens greiern som docker, git, composer, swagger, kubernets, bitbucket, jenking og sånn? Hva er galt med lamp og ftp?

  Alt det du nevner der er bare hjelpemidler for utviklermiljøet, administrere tillegg, versjonskontroll av kode, dokumentasjon av api og CI (sømløs build-prosess), har ikke mye med spesifikke språk å gjøre. Men når du først spør så er det en helt annen verden å smelle opp flere servere på rappen fra terminalen med node.js og legge ut flere ulike utviklingsversjoner av samme kodebase, enn å måtte jobbe med gammeldags serverteknologi à la Apache. På grunn av det heftige drivet rundt javascript må da dette være framtidas programmeringsspråk. Det vil si, framtida er her allerede: https://insights.stackoverflow.com/survey/2017#technology-programming-languages (hvis vi plusser på typescript som er en avart av js er vi oppe i over 70%!). Men, mulig JS ikke egner seg så veldig godt til store AI-prosjekter, big data og denslags, det får de som har mer peiling avgjøre. Du får deg nok en "overbetalt" jobb allerede nå hvis du er dyktig på React, f.eks. Da kunne du jo ha jobba hos Bengler med å utvikle framtidas api-baserte, hodeløse publiseringsverktøy: https://www.sanity.io/
   
 8. kongen

  kongen kongemedlem

  Innlegg:
  2.749
  Hvis jeg vil lage min egen kryptovaluta, hvilket språk er best å bruke da?
   
 9. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  824
 10. Oscar Member

  Innlegg:
  102
  Made my day
   
 11. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.280
  C++ er vel det originale bitcoin-språket, men du kan programmere nye kryptovalutaer i hvilket som helst språk. Python går igjen i anbefalingene. Hvis du bare lager deg en fork fra en av de åpne kildekodene på Github bruker du språket de bruker der, og hvis du vil lage en variant av f.eks. Ethereum greier du deg uten noe særlig kodeinnsikt. https://blog.ethereum.org/2015/12/03/how-to-build-your-own-cryptocurrency/ og mer om koden her: https://ethereum.org/token
   

Del denne siden