Glabladet tjener penger

En tråd i 'Blogging' startet av Tonny Kluften, 13 Mai 2010.

 1. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.951
 2. metallian

  metallian Medlem

  Innlegg:
  1.620
  Gratulerer, la det være en liten start på noe mye større :)
   
 3. Zmarty

  Zmarty Medlem

  Innlegg:
  68
  Gratulerer til Gladbladet ja. Dette må jo være utrolig gøy....samt motiverende for oss andre!
   
 4. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Tja, bortsett fra at mer enn halve inntekta hans her gjelder ordinær frilansjobbing. Bloggen står for ca 8000 kroner. Hvis han en måned plutselig tjener 40 000 som konsulent/webdesigner så kan vi vel ikke akkurat si at han tjener bortimot 50 000 på blogging?

  At oppdragene kommer inn via hans egen nettside er jo vanlig for alle frilansere/konsulenter.
   
 5. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Synes det veldig flott at Sindre har klart å holde dette gående så lenge. Jeg var vel blant dem som gav to uker før han måtte krype til korset, men nå har han jo drevet på i et par år og det ser jo ut som det går oppover med bissnissen hele veien.

  Jeg tror bloggen vil komme i bakgrunnen i framtiden, og at Sindre vil finne flere (og antagelig mer innbringende) aktiviteter i tillegg til bloggen. Allerede nå tjener han vel mer på konsulentoppdrag enn på selve bloggingen, og det er noe jeg tror vil bli forsterket i framtiden.

  Normalt sett ville jeg vært enig med deg, men i dette tilfellet henger Sindre og bloggen hans så nært sammen med konsulentjobbingen at jeg nesten vil måtte si at han tjener alt på bloggen. Eller, for å være mer presis:
  Han tjener ikke penger på blogging. Han tjener penger via blogging.
   
 6. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  De tjenestene han har solgt er vel også ganske direkte relatert til blogging, såvidt jeg kan forstå, selv om det ikke er "på" blogging.

  Må ihvertfall si at det er hyggelig at det begynner å gå rundt for han :)
   
 7. i-net

  i-net Medlem

  Innlegg:
  791
  vil si jeg synes det er lite å tjene det han tjener etter å ha holdt på så lenge da. Men det er min mening. :p en grei start i alle fall. :)
   
 8. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.951
  Han startet fra scratch med web relatert jobbing. Syns ikke to år er så ille når man må lære seg selv alt fra begynnelsen av.
   
 9. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  derimot kan man kanskje si at det var litt overmodig å ditche den vanlige jobben *så* tidlig ;)
   
  Sist redigert: 14 Mai 2010
 10. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.951
  Sindre jobbet deltid i kassa på Rimi såvidt jeg husker. Tror ikke det er en heksekunst å få tilbake en tilsvarende jobb hvis det trengs. Dessuten har ikke Glabladet vært en heltidsjobb så en halvtidstilling ved siden av hadde sikkert gått greit.

  Uansett, jeg er imponert over stayerevnen/viljen til Sindre. De fleste andre webgrundere hopper fra konsept til konsept når de starter på web, prøver halvhjertet mange forskjellige ting. Han har holdt seg til ett konsept og bygget sten på sten. Nå begynner det å bære frukter. Syns det er et godt eksempel på at man bør ha tålmodighet selv på web hvor mange ting skjer fort.
   
  Sist redigert: 14 Mai 2010
 11. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Joa, husker han fortalte noe sånt, men selv om det ikke er noe problem å få en ny tilsvarende jobb, så kan man lett få en ganske solid økonomisk "bulk" hvis man ikke har noen buffer, bare en måned uten inntekt vil svi ganske godt i lommeboka da. Nå hadde vel han en liten buffer til å begynne med mener jeg, og det hjalp han jo ihvertfall til å begynne med, men jeg mener å huske at han har nevnt at han har hatt det relativt trangt økonomisk til tider (kikker innom hos han innimellom).
   
 12. Sindre

  Sindre Medlem

  Innlegg:
  321
  Takk Tonny og alle andre.

  Jeg er også enig med han som kommenterte at "det er litt lite etter å ha holdt på så lenge". Hvis ikke uforutsette ting som flytting og andre forandringer i livssituasjon hadde skjedd, så hadde det vært lettere for meg å holde fokuset der jeg opprinnelig skulle; på bloggen. Jeg har hatt fokuset mitt spredd utover flere andre idéer til kommende prosjekter, og peterandrej har helt rett i sin spådom om at blogging trolig vil komme mer i bakgrunnen i fremtiden til fordel for andre, mer inntektsbringende ting.

  Jeg er glad for at jeg har opparbeidet meg de erfaringene jeg har gjort på dette feltet, hvor jeg har lært utrolig mye om blogging, teknologi, hvordan tjene penger på nett, jobbe med kunder, være "sjef" for flere medhjelpere, vokse og utvikle meg selv, og mye mer. Dette vil komme godt med videre og dere har bare sett begynnelsen. :)
   
 13. metallian

  metallian Medlem

  Innlegg:
  1.620
  Det jeg synes er veldig bra er jo som du skriver at du kan ta rolige perioder uten at inntektsfallet er stort, det betyr at grunnmuren din er sterk og det er sånt det blir gode hus av på sikt.
   
 14. Travellingman

  Travellingman Nettgrunder

  Innlegg:
  2.111
 15. metallian

  metallian Medlem

  Innlegg:
  1.620
  Slike innlenker kan ikke kjøpes :)
   
  Andreas Hatlem liker dette.

Del denne siden