Google stenger 15 år gammel Adsense konto

En tråd i 'Adsense' startet av Travellingman, 19 Mar 2012.

 1. Travellingman

  Travellingman Nettgrunder

  Innlegg:
  2.109
  Zac Johnson som er en kjent affiliatemarkedsfører fikk i dag en uventet e-post fra Google:

  Les mer her: Google Adsense Account Disabled – WTF? - Affiliate Marketing Tips from Super Affiliate Zac Johnson | Affiliate Marketing Tips from Super Affiliate Zac Johnson

  John Chow har også skrevet om saken: WTF? Google Banning AdSense Publishers for
   
 2. Speca Medlem

  Innlegg:
  242
  Google driver og graver sin egen grav. De skjønner det bare ikke selv, før om noen år. De er som Microsoft, de har en meget stor andel av markedet, og tror at som markedsleder, så kan man gjøre som man selv vil. Historien har vist, med alle selskaper, at slik fungerer ikke verden. Det er mange selskaper, i mange bransjer, som har oppført seg som Google gjør, og som har angret bittert på det.

  På nett var en gang i tiden altavista det største. I dag er det "ingen" som bruker altavista. Om google fortsetter i samme bane, så vil det også bli sluttbruker som vil bli lei og finne andre løsninger. Jeg vet at det er en søkemotor, foreløpig uten navn, som har potensiale til å bli meget god, om sluttbrukerne finner den bedre. Fremtiden får vise, men at man må ligge unna alt som heter webmaster tools, analytics, etc. fra google er ihvertfall sikkert. Ikke vis G at du gjør noe annet, enn at man tjener penger på de.
   
 3. Hakasu

  Hakasu Medlem

  Innlegg:
  222
  Det skremmende med dette er at kontoen ble stengt fordi Google mente det var en sjanse for at nettsidene hans kom til å levere falske klikk. De gjorde det ikke, men det var en sjanse. Her er det "skyt først, still spørsmål etterpå"-fremgangsmåten som gjelder.
   
 4. basicus

  basicus SEO Eggspert

  Innlegg:
  487
  Er ikke så sikker på at det dreier seg om dette med å skyte først osv.

  Google dreier mot å beholde mer og mer av trafikken selv, og angriper det på ulike måter. Om de mistenker en publisher for å ikke levere nok verdi for pengene for annonsørene (uavhengig av om det er faktiske falske klikk eller ikke), så er de nødt til å passe på at annonsørene ikke er i tvil om verdien av AdWords. Sett fra deres standpunkt ville jeg nok tenkt litt i samme baner.

  AdSense er for Google en måte å nå ut til et bredere publikum enn de får til selv, men det er ikke her de har den store businessen sin. Skulle de risikere at annonsørene ikke lengre stoler på deres metoder for å screene kvalitetsklikk, vil de før eller siden miste annonsørene. Det er disse de lever av.
   
 5. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Bare meg som er imponert over at han har hatt en adsense-konto i 15 år...? (to hint: 1998 og 2003)
   
 6. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.692
  Og den eneste grunnen til at de får holde på slik, er fordi de er (for) store. Hvor mange andre firmaer kan stenge ned kontoene til kundene sine, uten forklaring, uten mulighet til å få gjenåpnet den igjen og faktisk, til et visst punkt, slippe unna med det?
   
 7. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.943
  Alle som har med i avtalen at de har lov til å gjøre det.
   
 8. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.692
  Selvfølgelig, men om det f.eks kommer en helt ny søkemotor på markedet som oppfører seg på samme måte, går det ikke lange tiden før folk gjør "opprør" og finner andre alternativer. Generelt ville ikke slik oppførsel blitt godtatt. Det var det som var poenget mitt.

  Google slipper unna fordi de er for store og fordi altfor mange er avhengige av deres tjenester for å tjene penger.

  Hva hadde skjedd om f.eks de 1000 største Adsense-brukerene hadde sagt opp kontoen sin i protest. Da kanskje Google hadde skjønt at de hadde driti på draget, men når ingen reagerer (annet enn å skrive på bloggen sin) er det jo fritt frem for Google å fortsette å behandle kundene sine som dritt.
   
 9. Andreas Hatlem

  Andreas Hatlem Aktiv

  Innlegg:
  1.150
  Sånn jeg forsto det er ikke Adsense-kontoen 15 år, det er nettsiden han som har den alderen.
   
 10. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  De 1000 største er "Premium publishere". De har egne spilleregler som gjør at de ikke kan miste kontoen på denne måten.
   
 11. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Han sier det faktisk helt klart og tydelig litt nedi der:

   
 12. picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Det samme kan skje med hvilket som helst affiliateselskap.
  Alle har med i vilkårene at de kan terminere eller fryse kontoen din ved mistanke om....
  Akkurat derfor bør også affiliatemarkedsførere tenke litt lenger enn til kun affiliatenettverk og forsøke å få inn alt fra leveranse til sluttprodukt i egen linje.
   

Del denne siden